- Android - Home
- Android - Overview
- Android - Environment Setup
- Android - Architecture
- Android - Application Components
- Android - Hello World Example
- Android - Resources
- Android - Activities
- Android - Services
- Android - Broadcast Receivers
- Android - Content Providers
- Android - Fragments
- Android - Intents/Filters
- Android - UI Layouts
- Android - UI Controls
- Android - Event Handling
- Android - Styles and Themes
- Android - Custom Components
- Android Advanced Concepts
- Android - Drag and Drop
- Android - Notifications
- Location Based Services
- Android - Sending Email
- Android - Sending SMS
- Android - Phone Calls
- Publishing Android Application
- Android Useful Examples
- Android - Alert Dialoges
- Android - Animations
- Android - Audio Capture
- Android - AudioManager
- Android - Auto Complete
- Android - Best Practices
- Android - Bluetooth
- Android - Camera
- Android - Clipboard
- Android - Custom Fonts
- Android - Data Backup
- Android - Developer Tools
- Android - Emulator
- Android - Facebook Integration
- Android - Gestures
- Android - Google Maps
- Android - Image Effects
- Android - ImageSwitcher
- Android - Internal Storage
- Android - JetPlayer
- Android - JSON Parser
- Android - Linkedin Integration
- Android - Loading Spinner
- Android - Localization
- Android - Login Screen
- Android - MediaPlayer
- Android - Multitouch
- Android - Navigation
- Android - Network Connection
- Android - NFC Guide
- Android - PHP/MySQL
- Android - Progress Circle
- Android - ProgressBar
- Android - Push Notification
- Android - RenderScript
- Android - RSS Reader
- Android - Screen Cast
- Android - SDK Manager
- Android - Sensors
- Android - Session Management
- Android - Shared Preferences
- Android - SIP Protocol
- Android - Spelling Checker
- Android - SQLite Database
- Android - Support Library
- Android - Testing
- Android - Text to Speech
- Android - TextureView
- Android - Twitter Integration
- Android - UI Design
- Android - UI Patterns
- Android - UI Testing
- Android - WebView Layout
- Android - Wi-Fi
- Android - Widgets
- Android - XML Parsers
- Android Useful Resources
- Android - Questions and Answers
- Android - Useful Resources
- Android - Discussion
Android Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Android. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Explain android activity life cycle?
B - OnCreate() −> onStart() −>onResume() −> onPause() −> onStop() −> onRestart() −> onDestroy()
C - OnCreate() −> onStart() −> onPause() −> onResume() −> onStop() −> onDestroy()
Answer : B
Explanation
OnCreate() − The system will call this,when an activity is created first time.
onStart() − The system will call this,when an activity starts the actions/action on UI.
onResume() − The system will call this, when onRestart() or onPause() is called.
onPause() −> The system will call this, when an activity going into the background.
onStop() − The system will call this, when an activity going into stop.
onRestart() − The system will call this, when an activity going to stop stage and to start the activity again.
onDestroy() − The system will call this, when an activity going in stop mode.
Q 2 - What are the layouts available in android?
Answer : E
Explanation
Android is having Linear Layout(Horizontal and Vertical), Frame Layout, Table Layout, and Relative Layout.
Q 3 -How to stop the services in android?
Answer : D
Explanation
We can stop the services by stopSelf() and stopService(), in some cases android will kill the services due to the low memory problem.
Q 4 - What is sleep mode in android?
Answer : A
Explanation
CPU will be in sleeping mode and it does not take any commands except radio interface layer and alarm from mobile.
Q 5 -What is the application class in android?
Answer : D
Explanation
Application class is the base class for any android application.
Q 6 - What are the debugging techniques available in android?
Answer : D
DDMS, Breaking Point and Memory profiling are the three debugging techniques available in Android. Based on requirement, we can use debugging techniques, each technique is having different capabilities to debug.
Answer : C
JSON is Java Script Object Notation with which we can exchange data between two systems in the connected network.
Q 8 - Fragment in Android can be found through
Answer : D
Using FragmentManager.findFragmentByID(R.id.fragment), we can find the fragment/fragments which are placed on the layout
Q 9 - What is transient data in android?
Answer : D
Transient data is logical data and we can store application logic in it.
Q 10 - What is anchor view?
B - provides the information on respective relative positions
Answer : B
Anchor View provides the information on respective relative positions of views.
