- AngularJS - Home
- AngularJS - Overview
- AngularJS - Environment Setup
- AngularJS - MVC Architecture
- AngularJS - First Application
- AngularJS - Directives
- AngularJS - Expressions
- AngularJS - Controllers
- AngularJS - Filters
- AngularJS - Tables
- AngularJS - HTML DOM
- AngularJS - Modules
- AngularJS - Forms
- AngularJS - Includes
- AngularJS - AJAX
- AngularJS - Views
- AngularJS - Scopes
- AngularJS - Services
- AngularJS - Dependency Injection
- AngularJS - Custom Directives
- AngularJS - Internationalization
- AngularJS - ToDo Application
- AngularJS - Notepad Application
- AngularJS - Bootstrap Application
- AngularJS - Login Application
- AngularJS - Upload File
- AngularJS - In-line Application
- AngularJS - Nav Menu
- AngularJS - Switch Menu
- AngularJS - Order Form
- AngularJS - Search Tab
- AngularJS - Drag Application
- AngularJS - Cart Application
- AngularJS - Translate Application
- AngularJS - Chart Application
- AngularJS - Maps Application
- AngularJS - Share Application
- AngularJS - Weather Application
- AngularJS - Timer Application
- AngularJS - Leaflet Application
- AngularJS - Lastfm Application
- AngularJS Useful Resources
- AngularJS - Questions and Answers
- AngularJS - Quick Guide
- AngularJS - Useful Resources
- AngularJS - Discussion
AngularJS Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to AngularJS Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 2 - Which of the following is true about ng-controller directive?
A - ng-controller directive tells AngularJS what controller to use with this view.
C - A controller is a JavaScript object containing attributes/properties and functions.
Answer : D
Explaination
ng-controller directive tells AngularJS what controller to use with this view. AngularJS application mainly relies on controllers to control the flow of data in the application. A controller is a JavaScript object containing attributes/properties and functions. Each controller accepts $scope as a parameter which refers to the application/module that controller is to control.
Q 3 - Which of the following is true about lowercase filter?
A - Lowercase filter converts a text to lower case text.
B - Lowercase filter is a function which takes text as input.
Answer : A
Explaination
Lowercase filter converts a text to lower case text. It is simply added to AngularJS expression to filter out the result.
Q 4 - Which of the following is true about ng-show directive?
A - ng-show directive can show a given control.
Answer : C
Explaination
ng-show directive shows/hides a given control.
Q 5 - Which of the following is true about ng-include directive?
A - Embed HTML pages within a HTML page using ng-include directive
B - Embed JS files within a HTML page using ng-include directive
Answer : A
Explaination
Using AngularJS, we can embed HTML pages within a HTML page using ng-include directive.
Q 6 - factory method is used to define a factory which can later be used to create services as and when required.
Answer : A
Explaination
factory method is used to define a factory which can later be used to create services as and when required.
Answer : A
Explaination
Filters select a subset of items from an array and return a new array.
Answer : B
Explaination
ng-app directive defines and links an AngularJS application to HTML.
Q 9 - ng-init directive can be used to put values to the variables to be used in the application.
Answer : A
Explaination
ng-init directive can be used to put values to the variables to be used in the application.
Q 10 - novalidate with a form declaration disables any browser specific validation.
Answer : B
Explaination
We can use novalidate with a form declaration to disable any browser specific validation.
