- Bootstrap - Home
- Bootstrap - Overview
- Bootstrap - Environment Setup
- Bootstrap - RTL
- Bootstrap - CSS Variables
- Bootstrap - Color Modes
- Bootstrap - Breakpoints
- Bootstrap - Containers
- Bootstrap - Grid System
- Bootstrap - Columns
- Bootstrap - Gutters
- Bootstrap - Utilities
- Bootstrap - CSS Grid
- Bootstrap Content
- Bootstrap - Reboot
- Bootstrap - Typography
- Bootstrap - Images
- Bootstrap - Tables
- Bootstrap - Figures
- Bootstrap Components
- Bootstrap - Accordion
- Bootstrap - Alerts
- Bootstrap - Badges
- Bootstrap - Breadcrumb
- Bootstrap - Buttons
- Bootstrap - Button Groups
- Bootstrap - Cards
- Bootstrap - Carousel
- Bootstrap - Close button
- Bootstrap - Collapse
- Bootstrap - Dropdowns
- Bootstrap - List Group
- Bootstrap - Modal
- Bootstrap - Navbars
- Bootstrap - Navs & tabs
- Bootstrap - Offcanvas
- Bootstrap - Pagination
- Bootstrap - Placeholders
- Bootstrap - Popovers
- Bootstrap - Progress
- Bootstrap - Scrollspy
- Bootstrap - Spinners
- Bootstrap - Toasts
- Bootstrap - Tooltips
- Bootstrap Forms
- Bootstrap - Forms
- Bootstrap - Form Control
- Bootstrap - Select
- Bootstrap - Checks & radios
- Bootstrap - Range
- Bootstrap - Input Groups
- Bootstrap - Floating Labels
- Bootstrap - Layout
- Bootstrap - Validation
- Bootstrap Helpers
- Bootstrap - Clearfix
- Bootstrap - Color & background
- Bootstrap - Colored Links
- Bootstrap - Focus Ring
- Bootstrap - Icon Link
- Bootstrap - Position
- Bootstrap - Ratio
- Bootstrap - Stacks
- Bootstrap - Stretched link
- Bootstrap - Text Truncation
- Bootstrap - Vertical Rule
- Bootstrap - Visually Hidden
- Bootstrap Utilities
- Bootstrap - Backgrounds
- Bootstrap - Borders
- Bootstrap - Colors
- Bootstrap - Display
- Bootstrap - Flex
- Bootstrap - Floats
- Bootstrap - Interactions
- Bootstrap - Link
- Bootstrap - Object Fit
- Bootstrap - Opacity
- Bootstrap - Overflow
- Bootstrap - Position
- Bootstrap - Shadows
- Bootstrap - Sizing
- Bootstrap - Spacing
- Bootstrap - Text
- Bootstrap - Vertical Align
- Bootstrap - Visibility
- Bootstrap Demos
- Bootstrap - Grid Demo
- Bootstrap - Buttons Demo
- Bootstrap - Navigation Demo
- Bootstrap - Blog Demo
- Bootstrap - Slider Demo
- Bootstrap - Carousel Demo
- Bootstrap - Headers Demo
- Bootstrap - Footers Demo
- Bootstrap - Heroes Demo
- Bootstrap - Featured Demo
- Bootstrap - Sidebars Demo
- Bootstrap - Dropdowns Demo
- Bootstrap - List groups Demo
- Bootstrap - Modals Demo
- Bootstrap - Badges Demo
- Bootstrap - Breadcrumbs Demo
- Bootstrap - Jumbotrons Demo
- Bootstrap-Sticky footer Demo
- Bootstrap-Album Demo
- Bootstrap-Sign In Demo
- Bootstrap-Pricing Demo
- Bootstrap-Checkout Demo
- Bootstrap-Product Demo
- Bootstrap-Cover Demo
- Bootstrap-Dashboard Demo
- Bootstrap-Sticky footer navbar Demo
- Bootstrap-Masonry Demo
- Bootstrap-Starter template Demo
- Bootstrap-Album RTL Demo
- Bootstrap-Checkout RTL Demo
- Bootstrap-Carousel RTL Demo
- Bootstrap-Blog RTL Demo
- Bootstrap-Dashboard RTL Demo
Bootstrap - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Bootstrap Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is correct about Bootstrap Grid System?
A - Rows must be placed within a .container class for proper alignment and padding.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following class styles a table as a nice basic table with stripes on rows?
Answer : B
Explanation
By adding the .table-striped class, you will get stripes on rows within the <tbody>.
Q 3 - Which of the following bootstrap style of button indicates a dangerous or potentially negative action?
Answer : B
Explanation
.btn-danger − Indicates a dangerous or potentially negative action.
Q 4 - Which of the following bootstrap style of button makes the button size small?
Answer : B
Explanation
.btn-sm − This makes the button size small.
Q 5 - Which of the following bootstrap styles are used to create a vertical pills navigation?
Answer : C
Explanation
You can stack the pills vertically using the class ..nav-stacked along with the classes: .nav, .nav-pills.
Q 6 - Which of the following bootstrap style can be used to customize .pagination links?
B - .pagination-active, .pagination-disabled
Answer : A
Explanation
You can customize links by using .disabled for unclickable links and .active to indicate the current page.
Q 7 - Which of the following is correct about bootstrap media objects?
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 8 - Which of the following is correct about Modal Plugin?
A - You can toggle the modal plugin's hidden content via data attributes.
B - You can toggle the modal plugin's hidden content via javascript.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 9 - Which of the following is correct about data-html Data attribute of Tooltip Plugin?
A - Applies a CSS fade transition to the tooltip.
C - Specifies how to position the tooltip (i.e., top|bottom|left|right|auto).
Answer : B
Explanation
data-html − Inserts HTML into the tooltip. If false, jQuery's text method will be used to insert content into the dom. Use text if you're worried about XSS attacks.
Q 10 - Which of the following is correct about data-trigger Data attribute of popover Plugin?
A - Sets the default title value if the title attribute isn't present.
B - Defines how the popover is triggered.
C - Defines default content value if data-content attribute isn't present
Answer : B
Explanation
data-trigger − Defines how the popover is triggered: click| hover | focus | manual. You may pass multiple triggers; separate them with a space.