- CSS - Home
- CSS - Roadmap
- CSS - Introduction
- CSS - Syntax
- CSS - Inclusion
- CSS - Types
- CSS - Measurement Units
- CSS - Selectors
- CSS - Colors
- CSS - Backgrounds
- CSS - Fonts
- CSS - Text
- CSS - Images
- CSS - Links
- CSS - Tables
- CSS - Borders
- CSS - Border Block
- CSS - Border Inline
- CSS - Margins
- CSS - Lists
- CSS - Padding
- CSS - Cursor
- CSS - Outlines
- CSS - Dimension
- CSS - Scrollbars
- CSS - Inline Block
- CSS - Dropdowns
- CSS - Visibility
- CSS - Overflow
- CSS - Clearfix
- CSS - Float
- CSS - Arrows
- CSS - Resize
- CSS - Quotes
- CSS - Order
- CSS - Position
- CSS - Hyphens
- CSS - Hover
- CSS - Display
- CSS - Focus
- CSS - Zoom
- CSS - Translate
- CSS - Height
- CSS - Hyphenate Character
- CSS - Width
- CSS - Opacity
- CSS - Z-Index
- CSS - Bottom
- CSS - Navbar
- CSS - Overlay
- CSS - Forms
- CSS - Align
- CSS - Icons
- CSS - Image Gallery
- CSS - Comments
- CSS - Loaders
- CSS - Attr Selectors
- CSS - Combinators
- CSS - Root
- CSS - Box Model
- CSS - Counters
- CSS - Clip
- CSS - Writing Mode
- CSS - Unicode-bidi
- CSS - min-content
- CSS - All
- CSS - Inset
- CSS - Isolation
- CSS - Overscroll
- CSS - Justify Items
- CSS - Justify Self
- CSS - Tab Size
- CSS - Pointer Events
- CSS - Place Content
- CSS - Place Items
- CSS - Place Self
- CSS - Max Block Size
- CSS - Min Block Size
- CSS - Mix Blend Mode
- CSS - Max Inline Size
- CSS - Min Inline Size
- CSS - Offset
- CSS - Accent Color
- CSS - User Select
- CSS - Cascading
- CSS - Universal Selectors
- CSS - ID Selectors
- CSS - Group Selectors
- CSS - Class Selectors
- CSS - Child Selectors
- CSS - Element Selectors
- CSS - Descendant Selectors
- CSS - General Sibling Selectors
- CSS - Adjacent Sibling Selectors
- CSS Advanced
- CSS - Grid
- CSS - Grid Layout
- CSS - Flexbox
- CSS - Visibility
- CSS - Positioning
- CSS - Layers
- CSS - Pseudo Classes
- CSS - Pseudo Elements
- CSS - @ Rules
- CSS - Text Effects
- CSS - Paged Media
- CSS - Printing
- CSS - Layouts
- CSS - Validations
- CSS - Image Sprites
- CSS - Important
- CSS - Data Types
- CSS3 Advanced Features
- CSS - Rounded Corner
- CSS - Border Images
- CSS - Multi Background
- CSS - Color
- CSS - Gradients
- CSS - Box Shadow
- CSS - Box Decoration Break
- CSS - Caret Color
- CSS - Text Shadow
- CSS - Text
- CSS - 2d transform
- CSS - 3d transform
- CSS - Transition
- CSS - Animation
- CSS - Multi columns
- CSS - Box Sizing
- CSS - Tooltips
- CSS - Buttons
- CSS - Pagination
- CSS - Variables
- CSS - Media Queries
- CSS - Functions
- CSS - Math Functions
- CSS - Masking
- CSS - Shapes
- CSS - Style Images
- CSS - Specificity
- CSS - Custom Properties
- CSS Responsive
- CSS RWD - Introduction
- CSS RWD - Viewport
- CSS RWD - Grid View
- CSS RWD - Media Queries
- CSS RWD - Images
- CSS RWD - Videos
- CSS RWD - Frameworks
- CSS References
- CSS Interview Questions
- CSS Online Quiz
- CSS Online Test
- CSS Mock Test
- CSS - Quick Guide
- CSS - Cheatsheet
- CSS - Properties References
- CSS - Functions References
- CSS - Color References
- CSS - Web Browser References
- CSS - Web Safe Fonts
- CSS - Units
- CSS - Animation
- CSS Resources
- CSS - Useful Resources
- CSS - Discussion
CSS Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to CSS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is correct about CSS?
A - CSS is used to control the style of a web document in a simple and easy way.
B - CSS is the acronym for "Cascading Style Sheet".
C - You can write CSS once and then reuse same sheet in multiple HTML pages.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following is a true about CSS style overriding?
B - Any rule defined in tags will override rules defined in any external style sheet file.
Answer : D
Explanation
All of the above.
Q 3 - Which of the following is correct about Short Hex Code format of CSS colors?
A - This is a shorter form of the six-digit notation.
B - In this format, each digit is replicated to arrive at an equivalent six-digit value.
C - Each hexadecimal code will be preceded by a pound or hash sign '#'.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 4 - Which of the following property is used to create a small-caps effect?
Answer : C
Explanation
The font-variant property is used to create a small-caps effect.
Q 5 - Which of the following property is used to increase or decrease how bold or light a font appears?
Answer : D
Explanation
The font-weight property is used to increase or decrease how bold or light a font appears.
Q 6 - Which of the following property is used to control the flow and formatting of text?
Answer : A
Explanation
The white-space property is used to control the flow and formatting of text.
Q 7 - Which of the following property changes the color of bottom border?
Answer : D
Explanation
The border-bottom-color changes the color of bottom border.
Q 8 - Which of the following property changes the style of left border?
Answer : C
Explanation
The border-left-style changes the style of left border.
Q 9 - Which of the following property specifies a shorthand property for setting the margin properties in one declaration?
Answer : A
Explanation
The margin specifies a shorthand property for setting the margin properties in one declaration.
Q 10 - Which of the following value of cursor shows it as the 'I' bar?
Answer : D
Explanation
move: The 'I' bar