Current Affairs April 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - EMEIA Fraud Survey 2017 placed India at the _______ place among 41 surveyed countries for the survey done on bribery and corrupt practices in businesses.

A - 12th

B - 9th

C - 41st

D - 30th

Answer : B

Q 2 - _________________ became the first country in the world to ban metals mining nationwide.

A - India

B - Kenya

C - USA

D - El Salvador

Answer : D

Q 3 - Which of the following state government achieved 108% target under MGNREGS?

A - Telangana

B - Himachal Pradesh

C - Andhra Pradesh

D - Arunachal Pradesh

Answer : B

Q 4 - A new web portal _________________ was launched by the Union Minister for Science & Technology and Earth Sciences, Dr. Harsh Vardhan in New Delhi on the 250th anniversary of Survey of India.

A - Chitrahaar

B - Chalchitra

C - nakshe

D - Map of India

Answer : C

Q 5 - The Total Tax Revenue Targets of the revised estimates for 2016-17 for both Direct and Indirect Taxes was Rs. ______.

A - 18.97 lakh crore

B - 16.97 lakh crore

C - 40,000 crore

D - 20.12 lakhs

Answer : B

Q 6 - ___________ won the Pulitzer Prize for fiction for his blockbuster novel The Underground Railroad.

A - Arundhati Roy

B - Ashvin Kumar

C - Colson Whitehead

D - None of the above

Answer : C

Q 7 - M.S. Swaminathan Award, given to the people for their contribution in the field of agriculture, was honoured to ______________________.

A - SK Shah

B - RRH Swaminanthan

C - Trupti Jain

D - Rayappa Ramappa Hanchinal

Answer : D

Q 8 - The second BRICS Film Festival will be held in ______________.

A - Chengdu, China

B - Beijing, China

C - New Delhi, India

D - None of the above.

Answer : A

Q 9 - Every year on ___________, ICOMOS observes the International Day for Monuments and Sites.

A - 18 April

B - 14th April

C - 5th May

D - 21st April

Answer : A

Q 10 - Which of the following banks bagged the Golden Peacock Award 2017?

A - SBI bank

B - Yes bank

C - HDFC bank

D - IDFC bank

Answer : B

Advertisements