Current Affairs April 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Mirabai Chanu clinched Indias first gold medal of the 2018 Commonwealth Games in _________.

A - Weightlifting

B - Javelin throw

C - Boxing

D - Atheletics

Answer : A

Q 2 - Who among the following Indians has been named in 2018 TIME magazines list of 100 most influential people?

A - Aishwarya Rai and Manu Bhanker

B - Deepika Padukone and Sachin Tendulkar

C - Deepika Padukone and Virat Kohli

D - Anushka Sharma and Virat Kohli

Answer : C

Q 3 - Which of the following countries hosted International Conference on human rights?

A - Nepal

B - Switzerland

C - India

D - USA

Answer : A

Q 4 - 8th Theatre Olympics were organized in ____________.

A - Rajasthan

B - Delhi

C - Mumbai

D - Goa

Answer : C

Q 5 - State bank of India to invest Rs 80 bn in hydropower project of_________.

A - Nepal

B - Bangladesh

C - India

D - Sri Lanka

Answer : A

Q 6 - Sahyog- Hyeoblyeog 2018 is a joint exercise between India and __________.

A - China

B - Japan

C - Korea

D - Nepal

Answer : C

Q 7 - Conference on water, environment and climate change was held in ________.

A - Nepal

B - China

C - India

D - Afghanistan

Answer : A

Q 8 - Who among the following was honored with Dadasaheb Phalke Excellence Award for her outstanding work as an actress as well as a producer?

A - Aishwarya Rai

B - Priyanka Chopra

C - Deepika Padukone

D - Anushka Sharma

Answer : D

Q 9 - Who among the following won Dadasaheb Phalke Excellence Awards 2018 under category Best actor people's choice award?

A - Sanjay Dutt

B - Raj Kumar Rao

C - Kartik Aryan

D - Ranveer Singh

Answer : D

Q 10 - According to Symantecs Internet cyber Security Threat Report, India has been ranked _______most vulnerable country in terms of cyber security breaches in the world in 2017.

A - 1st

B - 5th

C - 2nd

D - 9th

Answer : B

Advertisements