Current Affairs April 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who took charge as chief executive of the International Cricket Council?

A - Manu Sawhney

B - Anil Kumble

C - Sourav Ganguly

D - Shashank Manohar

Answer : A

Q 2 - Which country will host the worlds foremost Artificial Intelligence, AI Summit, 'AI Everything'?

A - Japan

B - Saudi Arabia

C - UAE

D - India

Answer : C

Q 3 - Who has been named as the technical director of All India Football Federation?

A - Doru Isac

B - Praful Patel

C - C. K. Khanna

D - Rahul Johri

Answer : A

Q 4 - The JanDhan Scheme was launched on __________.

A - 28th March 2014

B - 28th August 2014

C - 26th March 2014

D - 29th April 2014

Answer : B

Q 5 - Woolly-necked Stork and White-bellied Drongo are two new bird species recently spotted at _______.

A - Keralas Aralam Wildlife Sanctuary

B - Doddabetta Peak

C - Nilgiri Forests

D - Simhachalam Range

Answer : A

Q 6 - World Homoeopathy Day is observed on ____ every year.

A - 10 April

B - 2 April

C - 14 April

D - 6 April

Answer : A

Q 7 - Indias first exotic Bird Park Essel World Bird Park was launched at __________.

A - Hyderabad

B - Chennai

C - Mumbai

D - Bangalore

Answer : C

Q 8 - ___________ is the 1st Indian to be receive Fellowship of the Royal Society (FRS).

A - Gagandeep Kang

B - Mayuri Kango

C - Alice G. Vaidyan

D - Dr. A.K.Singh

Answer : A

Q 9 - ________ to be designated as new Strategic Forces Command (SFC) Chief

A - Air Marshal NS Dhillon

B - Jasbir Walia

C - Gopinath Narayan

D - Admiral Sunil Lanba

Answer : A

Advertisements