Current Affairs August 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Reserve Bank would transfer to the central government its surplus profit of Rs ___.

A - 65,876 crore

B - 60,000 crore

C - 10,876 crore

D - 55,876 crore

Answer : A

Q 2 - Who has been appointed as new Governor of Reserve Bank of India?

A - NS Vishwanathan

B - SS Mundhra

C - R gandhi

D - Urjit Patel

Answer : D

Q 3 - Which of the following player announced his retirement from one-day international cricket?

A - Abhijeet Kale

B - M.S. dhoni

C - Tillakaratne Dilshan

D - Bravo

Answer : C

Q 4 - Which of the following countries will host a global summit to eliminate the illicit trade of tobacco products?

A - Japan

B - U.S.A.

C - India

D - Sri Lanka

Answer : C

Q 5 - Narsingh Yadav, who has been banned for 4 years from Olympics, is a ____.

A - Wrestler

B - Gymnast

C - Badminton player

D - Footballer

Answer : A

Q 6 - A two-day meeting of the ministers of Disaster Management from BRICS countries will be held in ___.

A - Udaipur, Rajasthan

B - Jaipur, Rajasthan

C - Bhopal, Madhya Pradesh

D - Beijing, China

Answer : A

Q 7 - The third bi-monthly monetary policy statement for the fiscal year 2016-17 keeps repo rate and reverse repo rate at___ and ___ respectively.

A - 6.6% and 6.8%

B - 7% and 6.2%

C - 6.0% and 6.5%

D - 6.5% and 6%

Answer : D

Q 8 - The 7th edition of the Mountain Echoes Literary Festival 2016 started in ___.

A - Chandigarh

B - Surat

C - Thimpu

D - Lankavi

Answer : C

Q 9 - Which of the following actor/actress was honored with Chevalier de l'Ordre des Arts Arts et Lettres (Knight in the National Order Arts and Letters) by the Minister of Culture and Communication, France?

A - Kamal Haasan

B - Deepika Padukone

C - Rajnikanth

D - Salmaan Khan

Answer : A

Q 10 - Which of the following states became the first state to sign Memorandum of Understanding (MOU), for successful launch of the Regional Connectivity Scheme?

A - Maharashtra

B - Tamil Nadu

C - Kerela

D - Assam

Answer : A

Advertisements