Current Affairs August 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Ministry of Petroleum and Natural Gas celebrated the World Biofuel Day 2017 on _____?

A - 18th August

B - 10th July

C - 10th August

D - 30th August

Answer : C

Q 2 - 2017 Global Retirement Index (GRI), published by French asset management company Natixis Global, placed India at_____ position?

A - 50th

B - 43rd

C - 40th

D - 10th

Answer : B

Q 3 - NGT restricted use of Non-Biodegradable Plastic Bags in_______?

A - Maharashtra

B - Punjab

C - Delhi

D - Haryana

Answer : C

Q 4 - Vijay Nambisan who passed away recently was a famous_____________?

A - Author

B - Judge

C - Politician

D - Actor

Answer : A

Q 5 - Which of the following state government announced the appointment of Bollywood actor Akshay Kumar as the brand ambassador of the Swachh Bharat Mission?

A - Maharashtra

B - Goa

C - Kerela

D - Uttar Pradesh

Answer : D

Q 6 - A village of _________called as Nungthaang Tampak created history by becoming North-easts first fully computer literate village?

A - Himachal Pradesh

B - Mizoram

C - Sikkim

D - Manipur

Answer : D

Q 7 - Ramanda Sengupta, who passed away recently was a famous_____?

A - Author

B - Cinematographer

C - Director

D - Politician

Answer : A

Q 8 - Who among the following were awarded Kirti Chakra?

A - Gurung

B - Preetam Singh Kunwar

C - David Manlun

D - All of these

Answer : D

Q 9 - Which of the following states received 52 Police Medal for Gallantry, highest among all?

A - Uttar Pradesh

B - Andhra Pradesh

C - Arunachal Pradesh

D - Himachal Pradesh

Answer : B

Q 10 - Who among the following became the first woman to hoist Indian flag at IFFM 2017?

A - Aishwarya Rai Bachchan

B - Kiran Bedi

C - Lata Mangeshkar

D - Mary Kom

Answer : A

Advertisements