Current Affairs August 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - _______has become the first bank in the country to introduce Iris Scan Authentication feature for Aadhaar-based transactions through its micro ATM tablets.

A - IDBI bank

B - ICICI bank

C - SBI bank

D - Axis Bank

Answer : D

Q 2 - __________ won the World Championships' women's singles title at Nanjing, China.

A - P V Sindhu

B - Keral Marin

C - Carolina Marin

D - Kento Momota

Answer : C

Q 3 - BBC's Women Who Changed the World list was topped by ______.

A - Mother Teresa

B - Scientist Rosalind Franklin

C - Polish scientist Marie Curie

D - Activists Rosa Parks

Answer : C

Q 4 - The 3rd BRICS Film Festival took place in___________.

A - Beijing, China

B - Manaus, Brazil

C - Durban, South Africa

D - Delhi, India

Answer : C

Q 5 - __________ has been elected as the President of the Asia-Pacific Institute for Broadcasting Development (AIBD).

A - India

B - Brazil

C - Russia

D - Japan

Answer : A

Q 6 - International Buddhist Conclave 2018 was held in _____.

A - Beijing

B - Tibet

C - Goa

D - Delhi

Answer : D

Q 7 - According to Forbes list of highest paid female athletes 2018, _____became the highest paid female athlete.

A - Serena Williams

B - Dane Caroline Wozniacki

C - Garbine Muguruza

D - Maria Sharapova

Answer : A

Q 8 - ___________ created history to become first Indian woman wrestler bagging gold at Asian Games.

A - Sakshi Malik

B - Pooja Dhanda

C - Babita Kumari

D - Vinesh Phogat

Answer : D

Q 9 - India Ratings and Research (Ind-Ra) has revised down its FY19 economic growth forecast to ___.

A - 7.2%

B - 7.25%

C - 8.2%

D - 8%

Answer : A

Q 10 - John McCain who passed away recently was a famous _________.

A - Artist

B - Gymnast

C - Politician

D - Author

Answer : C

Advertisements