Current Affairs August 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The total gross revenue collected under Goods and Services Tax (GST) in the month of July 2019 was Rs___________.

A - 1,01,083 crore

B - 1,02,083 crore

C - 1,00,083 crore

D - 1,00,000 crore

Answer : B

Q 2 - Who among the following became first Indian chef to receive French honour 'Chevalier de lOrdre du Mrite Agricoleto'(Order of Agricultural Merit)?

A - Ranveer Brar

B - Priyam Chatterjee

C - Vikas Khanna

D - Tarla Dallal

Answer : B

Q 3 - Girl Woman Superstar is a book based on life of which of the following Indian famous actress?

A - Vidhya Sinha

B - Sridevi

C - Rekha

D - Jaya Bachhan

Answer : B

Q 4 - The first International Day Commemorating the Victims of Acts of Violence Based on Religion or Belief was observed on ___________.

A - 22nd September

B - 2nd August

C - 22nd August

D - 20th August

Answer : C

Q 5 - Which of the following states opened a first-of-its-kind 'Garbage Cafe' in one of its cities to make city plastic free?

A - Kerala

B - Maharashtra

C - Jammu & Kashmir

D - Chhattisgarh

Answer : D

Q 6 - Which of the following countries topped the medal tally of Worldskills Kazan competition 2019?

A - China

B - India

C - Japan

D - Hong Kong

Answer : A

Q 7 - Which of the following was ranked first in the Forbes list of the highest-paid female athletes?

A - Simona Halep

B - Angelique Kerber

C - Serena Williams

D - Naomi Osaka

Answer : C

Q 8 - The Nagasaki Day is observed every year on _______.

A - 5th of August

B - 19th of August

C - 9th of August

D - 29th of August

Answer : C

Q 9 - Which of the following states launched Super 50 programme, an academic programme for young tribal students?

A - Maharashtra

B - Haryana

C - Gujarat

D - Bihar

Answer : A

Q 10 - The United Nations (UN) International Youth Day is celebrated annually on ___________.

A - August 11

B - August 2

C - August 12

D - August 22

Answer : C

Advertisements