Current Affairs August 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - _____became the first country in the Arab World to produce nuclear energy.

A - Oman

B - Bahrain

C - Kuwait

D - UAE

Answer : D

Q 2 - The Hiroshima Day is observed every year on__________.

A - August 7

B - August 26

C - August 16

D - August 6

Answer : D

Q 3 - _________announced Mukhya Mantri Kisan Sahay Yojana for current Kharif season.

A - Odisha

B - Maharashtra

C - Gujarat

D - Andhra Pradesh

Answer : C

Q 4 - _______ launched Delhi Electric Vehicle Policy.

A - Delhi

B - Chattisgarh

C - Chandigarh

D - Maharashtra

Answer : A

Q 5 - Walter Roger Martos Ruiz has been sworn in as the new Prime Minister of ______.

A - Guinea

B - Ivory Coast

C - Guatemala

D - Peru

Answer : D

Q 6 - ________ has emerged as the number one investment destination in the country.

A - Punjab

B - Odisha

C - West Bengal

D - Telangana

Answer : B

Q 7 - India will fund the implementation of Greater Male Connectivity Project (GMCP) through a 400 million dollar Line of Credit and 100 million dollar grant in ________.

A - UK

B - USA

C - France

D - Maldives

Answer : D

Q 8 - Vinesh Phogat was awarded 'Rajiv Gandhu Khel Ratna award' in field of ________.

A - Wrestling

B - Para Shooting

C - Para Swimming

D - Archery

Answer : A

Q 9 - Who among the following won Tenzing Norgay National Adventure award in land adventure?

A - Anita Devi

B - Sarfraz Singh

C - Taka Taimut

D - All of these

Answer : D

Q 10 - Cameron White who announced retirement from Cricket recently, belong to country _________.

A - Australia

B - South Africa

C - England

D - New Zealand

Answer : A

Advertisements