Current Affairs December 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Union Government plans to observe B R Ambedkar's birth anniversary (14th April) as the ___________.

A - Water Day

B - Malaria day

C - Well-being day

D - None of these

Answer : A

Q 2 - The theme of 2016 Heart of Asia (HoA) ministerial conference was _______________.

A - Prosperity of India

B - Addressing challenges, achieving prosperity

C - Diversity of India

D - Addressing challenges

Answer : B

Q 3 - The Crown Prince _______________ was proclaimed king of Thailand.

A - Bodindradebayavarangkun

B - King Rama

C - King Vajirala

D - Maha Vajiralongkorn

Answer : D

Q 4 - The Ministry of Information & Broadcasting organized the 28th State Information Ministers Conference on the 9th and 10th of December in ______________.

A - Lucknow

B - Delhi

C - Pondicherry

D - Goa

Answer : B

Q 5 - Which of the following state has become the sixth State/UT in the country to have achieved 100% Aadhar saturation?

A - Gujarat

B - Karnataka

C - Himachal Pradesh

D - Sikkim

Answer : C

Q 6 - Which of the following state launched Indias first cashless bazaar?

A - Chhattisgarh

B - Kerela

C - Andhra Pradesh

D - Manipur

Answer : A

Q 7 - Who won the 2016 Turner Prize?

A - Joseph Marten

B - Helen Marten

C - John Key

D - Kerry Walter

Answer : B

Q 8 - Forbes has ranked Prime Minister Narendra Modi at _______ position among the top 10 most powerful people in the world.

A - 9th

B - 10th

C - 4th

D - 2nd

Answer : A

Q 9 - As per the Global Gender Gap Report 2016 by World Economic Forum, India ranks ______ in respect of Global Gender Gap Index.

A - 80th

B - 55th

C - 87th

D - None of the above

Answer : C

Q 10 - The four-day World Bhojpuri Conference was held in __________.

A - Udaipur, Rajasthan

B - Indore, Madhya Pradesh

C - Lucknow, Uttar Pradesh

D - Varanasi, Uttar Pradesh

Answer : D

Advertisements