Current Affairs Dec 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The External Affairs Ministry has come up with an initiative SAMEEP. SAMEEP stands for _________.

A - 'Students and Management Engagement Programme

B - 'Students and MEA Engagement Programme

C - 'Start-ups and MEA Engagement Programme

D - None

Answer : B

Q 2 - According to the latest list released by Forbes, _______has been named as the highest-paid athletes of all time.

A - Floyd Mayweather

B - Phil Mickelson

C - Jack Nicklaus

D - Michael Jordan

Answer : D

Q 3 - __________has become the first State to endorse the Central government's draft bill that makes instant triple talaq a cognisable and non-bailable offence.

A - Madhya Pradesh

B - West Bengal

C - Telangana

D - Uttar Pradesh

Answer : D

Q 4 - Which of the following became the first country to shut down national broadcasts of its FM radio network?

A - Bangladesh

B - Sri Lanka

C - Norway

D - Netherlands

Answer : C

Q 5 - ___________won Chile's presidential election.

A - Michelle Bachelet

B - Alejandro Guillier

C - Sebastin Piera

D - None

Answer : C

Q 6 - Forbes' List of best countries for business 2018, was topped by______.

A - USA

B - UAE

C - UK

D - New Zealand

Answer : C

Q 7 - _____hosted 7th International Ground Water Conference (IGWC-2017).

A - Paris

B - Switzerland

C - New Delhi

D - Beijing

Answer : A

Q 8 - India's exports rose by 30.55% to US$________.

A - 26.19 million

B - 26.19 billion

C - 26.99 billion

D - 21.79 billion

Answer : B

Q 9 - Yaogan Weixing remote sensing satellite, the Land Surveying Satellite -2 (LKW-2) was launched by ____.

A - China

B - Nepal

C - Japan

D - Hong Kong

Answer : A

Q 10 - _______won BBC's Sports Personality of the Year award.

A - Jonnie Peacock

B - Ab de Villaire

C - Jonathan Rea

D - Mo Farah

Answer : D

Advertisements