Current Affairs December 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - MoC between India and Japan in the field of Environmental Cooperation is approved on ________.

A - December 8, 2018

B - December 15, 2018

C - December 6, 2018

D - December 24, 2018

Answer : C

Q 2 - _______ becomes the first country to make public transport free.

A - Belgium

B - Ecuador

C - Luxembourg

D - Liberia

Answer : C

Answer : A

Q 4 - Indias first Railway university is established in ________.

A - Mumbai

B - Vadodara

C - Indore

D - Chennai

Answer : B

Q 5 - ____________ is appointed as the next ambassador of India to Mongolia.

A - Ashok Kumar

B - Mohinder Pratap Singh

C - Harsh Vardhan Shringla

D - Pranab Kumar Das

Answer : B

Q 6 - Goa celebrated its 57th Liberation Day on __________.

A - December 17

B - December 18

C - December 19

D - December 10

Answer : C

Q 7 - Situ Malik (15), a minor boy will receive National Bravery Award, he is a native of ___________

A - Uttar Pradesh

B - Odisha

C - West Bengal

D - Tamil Nadu

Answer : B

Q 8 - Recently Maharashtra government approved ______ Maratha quota.

A - 16%

B - 27%

C - 9%

D - 13%

Answer : A

Q 9 - Who among the following won the Asian of the Year award for Kerala flood rescue?

A - Indian Navy commander (Pilot) Vijay Varma

B - Captain (Pilot) P Rajkumar

C - Army Captain Bijendra Singh

D - both a & b

Answer : D

Q 10 - Indias heaviest communication satellite GSAT-_____ is launched successfully.

A - 11

B - 9

C - 13

D - 7

Answer : A

Advertisements