Current Affairs December 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ______________ won MCCs Spirit of Cricket award.

A - Sri Lanka

B - England

C - India

D - New Zealand

Answer : D

Q 2 - Baskar Menon who passed away recently was a famous ________.

A - Journalist

B - Actor

C - Politician

D - Author

Answer : A

Q 3 - Tennis legend _________will become the first living person in Switzerland to have a coin minted in his honour.

A - Roger Federer

B - Rafael Nadal

C - Novak Djokovic

D - Jimmy Connors

Answer : A

Q 4 - Bob Willis who passed away recently was a famous _________.

A - Boxer

B - Cricketer

C - Actor

D - Rock star

Answer : B

Q 5 - Armed Forces Flag Day is being observed annually on ____________.

A - 13 December

B - 27 December

C - 17 December

D - 7 December

Answer : D

Q 6 - India is set to host the 36th International Geological Congress (IGC) in ____________.

A - Shimla

B - Chennai

C - New Delhi

D - Mumbai

Answer : C

Q 7 - The first ever Global Refugee Forum was held in ____________.

A - Geneva, Switzerland

B - Thimphu, Bhutan

C - Mexico City, Mexico

D - Delhi, India

Answer : A

Q 8 - ____________won 2019 DSC Prize for South Asian Literature.

A - Chetan Bhagat

B - Arundhati Roy

C - Amitabha Bagchi

D - Both a and b

Answer : C

Q 9 - 88._________ won United Nations International Childrens and Education Fund (Unicef)-2019 Award for Swachh Bharat implementation in water sanitation and hygiene sectors.

A - Telangana

B - Goa

C - Nagaland

D - Kashmir

Answer : A

Q 10 - _________ was named the captain of Cricket Australia's (CA) ODI team of the decade.

A - Martin Smith

B - Kane Williamson

C - Virat Kohli

D - MS Dhoni

Answer : D

Advertisements