Current Affairs Feb 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Central Statistics Office (CSO) has revised the gross domestic product (GDP) growth rate for 2015-16 to _____.

A - 7.7%

B - 8.2%

C - 6.6%

D - 8%

Answer : B

Q 2 - According to Union Budget for the financial year 2018-19, exemption of interest income on bank deposits raised to Rs _________, for senior citizens.

A - 90,000

B - 50,000

C - 80,000

D - 70,000

Answer : B

Q 3 - Who among the following has been elected as the President of the Sahitya Akademi?

A - Arvind P Jamkhedkar

B - Biswamohan Mahapatra

C - Haruhiko Kuroda

D - Chandrashekar Kambar

Answer : D

Q 4 - National Payments Corporation of India (NPCI) has appointed ________as Non-Executive Chairman of the Board?

A - Dilip Asbe

B - Hardayal Prasad

C - Biswamohan Mahapatra

D - Shri B. Sambamurthy

Answer : C

Q 5 - World's 1st Autonomous Pods was launched in _____.

A - Dubai

B - China

C - Japan

D - Hong Kong

Answer : A

Q 6 - The UP state government presented a budget of over Rs ______lakh crore.

A - 4.28

B - 4.29

C - 4.21

D - 4.58

Answer : A

Q 7 - ____________will host the first International Solar Alliance (ISA) summit.

A - India

B - Vietnam

C - USA

D - Great Britain

Answer : A

Q 8 - The amount allocated for Dairy Processing and Infrastructure Development Fund (DIDF) under Union Budget 2018-19, is ________.

A - Rs. 10,880 crore

B - Rs. 10,881 crore

C - Rs. 10,481 crore

D - Rs. 10,831 crore

Answer : B

Q 9 - The 2018 Winter Olympics, officially known as the XXIII Olympic Winter Games kicked off in ________.

A - China

B - North Korea

C - South Korea

D - Japan

Answer : C

Q 10 - Who among the following won Womens Singles under India Open 2018?

A - Greysia Polii

B - P V Sindhu

C - Beiwen Zhang

D - Jongkolphan

Answer : C

Advertisements