Current Affairs February 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Anti-tank Missile ____ Test Fired in Balasore.

A - Katrina

B - Helina

C - QUSAR

D - AVATAR

Answer : B

Q 2 - The United States of America pulls out of Intermediate-Range Nuclear Forces treaty with _________.

A - Russia

B - Great Britain

C - Australia

D - Australia

Answer : A

Q 3 - Who is appointed as Venezuelan Interim President?

A - Henri Falcn

B - Juan Guaido

C - Javier Bertucci

D - Reinaldo Quijada

Answer : B

Q 4 - Macedonia officially changed its name to __________.

A - West Macedonia

B - North Macedonia

C - East Macedonia

D - South Macedonia

Answer : B

Q 5 - What is the name of new snake species found in Arunachal Pradesh?

A - Subhendhus Wolf Snake

B - Khaires Black Shieldtail

C - Himalayan Pit Viper

D - Crying Keelback

Answer : D

Q 6 - Which among the following Indian Flight Lieutenant has become first Indian female flight engineer?

A - Punita Arora

B - Mitali Madhumita

C - Hina Jaiswal

D - Divya Ajith Kumar

Answer : C

Q 7 - Bradley Cooper wins PETAs Oscat award for _______.

A - American Sniper

B - War Dogs

C - A Star is Born

D - All the above

Answer : C

Q 8 - Why President Donald Trump declared national emergency at US-Mexico border?

A - to build border wall

B - due to crisis

C - due to international affairs

D - due to infiltration

Answer : A

Q 9 - Who defeated the record of Shahid Afridis for Most Sixes in International Cricket?

A - Virat Kohli

B - Ross Taylor

C - MS Dhoni

D - Chris Gayle

Answer : D

Q 10 - For enhancing digital literacy, Microsoft India Signed MoU with ______ Govt. ____________.

A - Andhra Pradesh

B - Tamil Nadu

C - Sikkim

D - West Bengal

Answer : C

Advertisements