Current Affairs February 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Union Budget 2020-21 increased FPI limit in corporate bonds from 9% to _____.

A - 18%

B - 20%

C - 15%

D - 19%

Answer : C

Q 2 - The first India-Africa Defence Ministers Conclave was held in _______.

A - Jaipur

B - Goa

C - Mumbai

D - Lucknow

Answer : D

Q 3 - International Fund for Agricultural Development (IFAD) 43rd Governing Council meeting was held in _______.

A - Rome, Italy

B - Paris, France

C - Toluca, Mexico

D - Wuhan, China

Answer : A

Q 4 - __________ won Captain of the year at 2019 Annual ESPNcricinfo Awards 2019.

A - Eoin Joseph Gerard Morgan

B - Jofra Archer

C - Ben Stokes

D - Meg Lanning

Answer : A

Q 5 - ______ launched 'Reading Mission-Haryana' initiative to promote reading habits and social values among students.

A - Chhattisgarh

B - Rajasthan

C - Haryana

D - Tamil Nadu

Answer : C

Q 6 - International Seafood Show was held in ______.

A - Kochi

B - Mumbai

C - Chandigarh

D - Nainital

Answer : A

Q 7 - _______ won award for best actress at 2020 EE British Academy Film Awards (BAFTA).

A - Joaquin Phoenix

B - Renee Zellweger

C - Sam Mendes

D - Micheal Ward

Answer : B

Q 8 - _________ won the National Snooker championship 2020.

A - Aditya Mehta

B - Vidya Pillai

C - Amee Kamani

D - Pankaj Advani

Answer : A

Q 9 - _____ won award for best film at Dadasaheb Phalke International Film Festival Awards 2020.

A - Gully Boy

B - Super 30

C - Kabir Singh

D - Article 15

Answer : B

Q 10 - _______state launched (Early Paddy Crop) programme.

A - Manipur

B - Assam

C - Telangana

D - Haryana

Answer : A

Advertisements