Current Affairs Jan 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Country that declared a nationwide state of emergency and a curfew in the capital after a bomb attack?

A - Tunisia

B - Atlanta

C - India

D - China

Answer : A

Q 2 - Who has been appointed as Indias Ambassador to China?

A - H. Sudarshan

B - K. V. Gokhale

C - V. K. Gokhale

D - Ram Antar Gokhal

Answer : C

Q 3 - Union Cabinet has given its nod for Civil Nuclear Cooperation deal with which of the following countries?

A - Srilanka

B - Bangladesh

C - Australia

D - Pakistan

Answer : C

Q 4 - Chairman of Competition Commission of India (CCI) is?

A - Rajesh Kumar Singh

B - Devender Kumar Sikri

C - Kapil Muni Sikri

D - Ritesh Singh

Answer : B

Q 5 - India-Iran Joint Commission Meeting (JCM) was recently held at?

A - Banglore

B - New Delhi

C - Raipur

D - Jodhpur

Answer : B

Q 6 - C.K. Nayudu Lifetime Achievement Award 2015was conferred to____?

A - Syed Kirmani

B - Rajeev

C - Magnus Carlsen

D - None

Answer : A

Q 7 - Danny Kaye Humanitarian Leadership Award at the 6th biennial UNICEF Ball in Los Angeles was presented to___?

A - David Beckham

B - Lionel Messi

C - Sir Elton

D - None

Answer : A

Q 8 - Indigenously developed Beyond Visual Range (BVR) air-to-air missile, Astra, was recently successfully test fired by the Indian Air Force off the coast of __________?

A - Assam

B - Kerela

C - Vishakhapatnam

D - Odisha

Answer : D

Q 9 - Disaster Risk Reduction Champion for the Asia Region by UN Office for Disaster Risk Reduction is conferred to?

A - Hariharan Singh

B - Kiran Kumar

C - Piyush Goyal

D - Kiren Rijiju

Answer : D

Q 10 - Indian cricket star appointed as brand ambassador for the disease awareness campaign 'Changing Diabetes' initiated by India?

A - Virat Kohli

B - Zaheer Khan

C - Sourav Ganguly

D - Sachin Tendulkar

Answer : D

Advertisements