Current Affairs Jan 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Paytm announced creation of which of the following entity for offering investment solutions and products?

A - Paytm Money Limited

B - Paytm Mall

C - Paytm Payments Bank

D - Paytm wallet

Answer : A

Q 2 - Union Cabinet approved a proposal that government will bear the merchant discount rate (MDR) charges on transactions up to Rs _______made through debit cards.

A - 8,000

B - 2,000

C - 2,500

D - 3,500

Answer : B

Q 3 - Eight core sectors grew by 6.8% in Nov 2017.Which of the following is not part of 8 core sectors?

A - Refinery products

B - Natural gas

C - Cement

D - Banking

Answer : D

Q 4 - A R Rahman became the first brand ambassador of ______.

A - Assam

B - Sikkim

C - Goa

D - Gujarat

Answer : B

Q 5 - Who among the following launched the Mukhya Mantri Kalakar Sahayata Yojana (Chief Minister Artistes Aid Scheme) for the welfare of the artistes?

A - Madhya Pradesh

B - Odisha

C - Rajasthan

D - Gujarat

Answer : B

Q 6 - _________became world's second most visited country after France.

A - Russia

B - Uruguay

C - China

D - Spain

Answer : D

Q 7 - Government divests ___% of paid-up capital in National Mineral Development Corporation.

A - 3.3

B - 2.52

C - 4

D - 5

Answer : B

Q 8 - Government has collected Rs _______crore under GST in December 2017.

A - 60,000

B - 86,700

C - 86,703

D - 50,555

Answer : C

Q 9 - India beat ___________to win the Blind Cricket World Cup 2018.

A - Pakistan

B - Srilanka

C - Bangladesh

D - Nepal

Answer : A

Q 10 - Who among the following won best film award at 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

A - Bareilly Ki Barfi

B - Secret Superstar

C - Newton

D - Hindi Medium

Answer : D

Advertisements