- Foreign Affairs
- International
- National
- Regional
- Defence
- Environment
- Science & Technology
- Banking, Finance, and Business
- Reports
- Appointments
- Awards
- Persons in NEWS
- Books & Authors
- Deaths
- Places in NEWS
- Sports
- Important Days
- Miscellaneous
- January 2019 - Exams Resources
- Current Affairs - Quiz
- Current Affairs - Test
- Current Affairs - PDF
Current Affairs January 2019 - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Anindita Neogy Anaam honored with _______________ award on January 2, 2019.
A - Sangeet Natak Akademi Award
Answer : C
Q 2 - _________ is the chief minister of Rajasthan who has recently approved the amendment in Rajasthan Judicial rules.
Answer : A
Q 3 - In the KALIA scheme launched in Odisha, KALIA stands for ___________.
A - The Krushak Assistance for Livelihood and Income Augmentation
B - The Krushak Assistance for Living and Income Argument
C - The Krushak Agitation for Livelihood and Interaction of Augmentation
D - The Krushak Assistance for Livelihood and Income Automation
Answer : A
Q 4 - ____________ monarch, Sultan Muhammad V, resigned before completion of tenure on.
Answer : A
Q 5 - Indian Army Day is celebrated on __________.
Answer : C
Q 6 - _________ and _________ officially quiet UNESCO?
Answer : A
Q 7 - Woman only taxi service launched in _________.
Answer : B
Q 8 - Which among the following states has launched one-family one-job scheme?
Answer : B
Q 9 - Which among the following countrys bank was recently allowed to open its branch in India?
Answer : A
Q 10 - As per the Climate Change Performance Index (CCPI) 2019, ______ is ranked at first.