Current Affairs January 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ______________ won MCCs Spirit of Cricket award.

A - Sri Lanka

B - England

C - India

D - New Zealand

Answer : D

Q 2 - World Bank arm IFC invested _____in Mahindra & Mahindra Financial Services Limited (MMFSL) for supporting Indias NBFC sector.

A - $20 million

B - $200 billion

C - $200 million

D - $208 million

Answer : C

Q 3 - The Asian Development Bank (ADB) scaled down India's GDP growth forecast from 6.5% to ___% for FY20.

A - 5.2

B - 5.1

C - 5.8

D - 5.6

Answer : B

Q 4 - ____________was selected as the worlds leading Sports tourism Destination at the 26th edition of the World Travel Awards (WTA).

A - Paris

B - Dubai

C - Abu Dhabi

D - Sydney

Answer : C

Q 5 - The 1st edition of Khelo India University Games is scheduled to be held in _______.

A - Surat, Gujarat

B - Gorakhpur, U.P.

C - Indore, M.P.

D - Bhubaneswar, Odisha

Answer : D

Q 6 - India is set to host the 36th International Geological Congress (IGC) in ____________.

A - Former Finance Minister Arun Jaitely

B - Actor Amitabh Bachhan

C - Home Minister Amit Shah

D - Prime Minister Narendra Modi

Answer : D

Q 7 - Union Government has authorized the amount of Rs ______for 1656 Km long Indradhanush Natural Gas Pipeline Grid project.

A - 5500 crore

B - 5509 crore

C - 5559 crore

D - 5000 crore

Answer : C

Q 8 - India and _________ signed MoU on Zero Budget Natural Farming.

A - Spain

B - Italy

C - Germany

D - France

Answer : C

Q 9 - The award for category best action performance by a stunt ensemble in a comedy or drama series at 26th Annual Screen Actors Guild Awards was awarded to________.

A - Game of Thrones

B - The Morning Show

C - The Marvelous

D - The Crown

Answer : A

Q 10 - ______________elected Katerina Sakellaropoulou as first woman president.

A - Uruguay

B - Yemen

C - Zambia

D - Greece

Answer : D

Advertisements