Current Affairs July 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Recently, in the cabinet reshuffle done by the PM of India, who has assumed the charge of the Minister of State, Ministry of Road Transport & Highways and Shipping?

A - Jaswantsinh Sumanbhai Bhabhor

B - Mansukh Lal Mandaviya

C - Haribhai Parthibhai Chaudhary

D - Hansraj Gangaram Ahir

Answer : B

Q 2 - Who took over charge as the Governor of Arunachal Pradesh?

A - Smriti Irani

B - Sushma Swaraj

C - Mr. Tathagata Roy

D - YD Tongchi

Answer : C

Q 3 - Who has been selected as the Controller General of the Defence Accounts?

A - S K Kohli

B - V K Naydu

C - Anthony Fernandes

D - None of these

Answer : A

Q 4 - Centre has revised the schedule for making balance tax payment under the Income Declaration Scheme 2016 from 31 March 2017 to ___________________.

A - 30th November 2017

B - 1st April 2017

C - 30 March 2016

D - 30 September 2017

Answer : D

Q 5 - Who won the 2016 Caine Prize for his writings on the short story titled Memories we Lost?

A - Stormiya Mqombothi

B - Xei Ping wei

C - Arundhati Roy

D - Lidudumalingani Mqombothi

Answer : D

Q 6 - Who has been appointed as the CEO of the National Intelligence Grid, a robust intelligence gathering mechanism being built up to track terror suspects and incidents?

A - Tathagata Roy

B - Dr Kinshuk

C - Ashok Patnaik

D - Dr. Joram Begi

Answer : C

Q 7 - Which of the following banks arranged coin exchange mela for the general public to exchange coins and fresh currency notes at Puris Rath Yatra festival?

A - SBI bank

B - ICICI bank ltd

C - HDFC bank ltd

D - Axis bank ltd

Answer : B

Q 8 - The Airports Authority of India has initiated the process for installation of Central Air Traffic Flow Management (C-ATFM) at 06 metro airports to balance the demand and capacity at airports. The fund allocated for the project is ______________.

A - Rs. 50 Crores

B - Rs. 10 Crores

C - Rs. 100 Crores

D - Rs. 107 Crores

Answer : D

Q 9 - Kolkata's football club, East Bengal, has announced 2016 Bharat Gaurav award (Pride of India) to ____________?

A - Milkha Singh

B - Virat Kohli

C - Deepika Kumari

D - Vijendra Singh

Answer : A

Q 10 - A Youth Summit for the BRICS countries was held in Guwahati from July 1-3 with the theme ____________________.

A - BRICS Skilled Youth

B - Youths Call to Action

C - Youth as bridge for Intra-BRICS Exchanges'

D - Youths thoughts to action

Answer : C

Advertisements