Current Affairs July 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The International Monetary Fund (IMF) has cut Indias GDP growth forecast to _______in the year 2018.

A - 8.1%

B - 8.2%

C - 7.3%

D - 7.2%

Answer : C

Q 2 - ________ became India's largest payer of GST, Excise and Customs Duty, and Income Tax in the private sector.

A - Hindustan Unilever

B - Sahara group of companies

C - Reliance Industries

D - TATA group of companies

Answer : C

Q 3 - India has pledged ______ for the UN agency that helps Palestinian refugees during a campaign.

A - $5 billion

B - $5 million

C - $15 million

D - $55 million

Answer : B

Q 4 - ________won the presidential election in Mexico.

A - Hiroshige Seko

B - Enrique Pea Nieto

C - Lpez Obrador

D - Chan Chun Sing

Answer : C

Q 5 - Which of the following states approved amendments in stringent provisions of Prohibition & Excise Act 2016?

A - Bihar

B - Nagaland

C - Manipur

D - Vishakhapatnam

Answer : A

Q 6 - Which of the following states topped the states in per capita revenue collection under GST?

A - Himachal Pradesh

B - West Bengal

C - Gujarat

D - Haryana

Answer : D

Q 7 - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) has entered into an agreement to set up a 'Design University for Gaming' in __________.

A - Andhra Pradesh

B - Arunachal Pradesh

C - Odisha

D - West Bengal

Answer : A

Q 9 - India was ranked at _______ place on JLL's Global Real Estate Transparency Index (GRETI).

A - 10th

B - 35th

C - 135th

D - 22nd

Answer : B

Q 10 - The two-day 49th Conference of Governors concluded in _______.

A - Mumbai

B - Delhi

C - Chennai

D - Goa

Answer : B

Advertisements