Current Affairs July 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - 10th Jagran Film festival was held at __________.

A - Delhi

B - Mumbai

C - Indore

D - Chandigarh

Answer : A

Q 2 - Which of the following countries launched first private rocket capable of carrying satellites into orbit?

A - India

B - U.S.A.

C - Japan

D - China

Answer : D

Q 3 - Who among the following has authored book titled 'Chandra Shekhar- The Last Icon of Ideological Politics?

A - Harivansh and Ravi Dutt Bajpai

B - Aravind Adiga

C - Arundhiti Roy

D - Dr Krishna Saksena

Answer : A

Q 4 - Muktijodhas is a scheme to honor scholarships to beneficiaries of liberation war fighters of country _________.

A - Bangladesh

B - India

C - Sri Lanka

D - Nepal

Answer : A

Q 5 - The "_____________" campaign of the Indian Tourism Ministry, has won the Pacific Asia Travel Association (PATA) Gold Award, 2019 under "Marketing - Primary Government Destination" category.

A - Explore the Incredible You

B - Incredible India

C - Find the Incredible You

D - Incredibly Yours

Answer : C

Q 6 - Who among the following has sworn in as the new Prime Minister of Greece?

A - Prokopis Pavlopoulos

B - Borris Johnson

C - Kyriakos Mitsotakis

D - Giuseppe Conte

Answer : C

Q 7 - According to Union Budget 2019-20, the budget allocation proposed for the Railway Infrastructure investment during 2018-2030 is _______.

A - 58 lakh crore

B - 50 lakh crore

C - 90 lakh crore

D - 80 lakh crore

Answer : B

Q 8 - According to Union Budget 2019-20, the target set for disinvestment receipts for the FY 2019-20 is Rs. ________.

A - 2, 05,000 crore

B - 1, 00,000 crore

C - 1, 05,000 crore

D - 1,07,000 crore

Answer : C

Q 9 - Which of the following countries approved over $900,000 for relief and rehabilitation work in cyclone-hit Odisha?

A - Hong Kong

B - UAE

C - USA

D - U.K.

Answer : A

Q 10 - USA won the FIFA Womens World Cup 2019 after defeating _________.

A - Sweden

B - France

C - Netherlands

D - England

Answer : C

Advertisements