Current Affairs July 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Government of India and the World Bank signed a ________ US dollar agreement for the MSME Emergency Response Program.

A - 70 million

B - 750 billion

C - 750 million

D - 75 billion

Answer : C

Q 2 - National Skill Development Corporation (NSDC) partnered with _____for providing digital skills to over 1 lakh youth in the country.

A - Facebook

B - Microsoft

C - Reliance JIO

D - Bharti Airtel

Answer : B

Q 3 - Amadou Gon Coulibaly, who passed away recently, was Prime Minister of _________.

A - Yangon

B - Ivory Coast

C - Yojana

D - Yugoslavia

Answer : B

Q 4 - Worlds first reusable PPE Kit is launched by _________.

A - Alpha ProTech

B - Technavio

C - Lindstrm Group

D - Indias Loyal Textile Mills Limited

Answer : D

Q 5 - National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) launched development projects worth Rs. _______ in Andaman and Nicobar Islands.

A - 40 lakhs

B - 44 lakhs

C - 44 crores

D - 90 lakhs

Answer : B

Q 6 - Andrzej Duda won Presidential election of __________.

A - Algeria

B - Tunisia

C - Poland

D - Andorra

Answer : C

Q 7 - __________as the new President of the South American Suriname.

A - Edgar Lungu

B - Abdrabbuh Mansur Hadi

C - Xi Jinping

D - Chan Santokhi

Answer : D

Q 8 - Indias first plasma bank was inaugurated in ________.

A - Chandigarh

B - Delhi

C - Mumbai

D - Goa

Answer : B

Q 9 - The first Prof. P. C. Mahalanobis National Award in Official Statistics for lifetime achievement was conferred on ______.

A - Bradley Efron

B - C.R. Rao

C - Dr. C. Rangarajan

D - Nate Silver

Answer : C

Q 10 - The International Day of Co-operatives was observed this year on _______.

A - 4th July

B - 14th July

C - 24th July

D - 5th July

Answer : A

Advertisements