Current Affairs June 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India signed an agreement for ____ new loan to upgrade 176 Kilometers of State roads in the State of Jharkhand?

A - $200 million

B - $50 million

C - $200 billion

D - $20 million

Answer : A

Q 2 - India Development Update released by the World Bank predicted Indias economic growth for 2016-2017 at ______?

A - 7.6%

B - 7.8%

C - 8%

D - 8.1%

Answer : A

Q 3 - Who has been sworn in as the Chief Minister of the Union Territory of Puducherry?

A - V. Narayanasamy

B - M. Candassamy

C - Kiran Bedi

D - None

Answer : A

Q 4 - Union Minister for Science and Technology Harsh Vardhan announced to double Indias current investment in Clean Energy Research from $72 million to ________.

A - $140 million

B - $145 million

C - $142 million

D - $148 million

Answer : B

Q 5 - India and which of the following countries entered into the Memorandum of Understanding for providing quick security clearances and hassle-free entry of Indians at selected airports.

A - USA

B - Nepal

C - UAE

D - Europe

Answer : A

Q 6 - The world's longest and deepest rail tunnel has officially opened in ______________.

A - Switzerland

B - Paris

C - New Delhi

D - Germany

Answer : A

Q 7 - The United Nations Public Service Day is observed annually on ________.

A - June 2

B - June 23

C - 1st July

D - June 30

Answer : B

Q 8 - Shaminda Eranga, who was recently suspended by ICC, after an assessment of his illegal bowling action, is a player of country __________.

A - Sri Lanka

B - England

C - Bangladesh

D - India

Answer : A

Q 9 - The Defence Ministry gave its nod for the purchase of 145 Ultra-Light Howitzers guns, worth about 750 million dollars from which country, ____________.

A - US

B - UK

C - Kenya

D - Japan

Answer : A

Q 10 - The State that closed down 500 state-run liquor outlets is ___________?

A - Tamil Nadu

B - Karnatka

C - Kerela

D - Punjab

Answer : A

Advertisements