Current Affairs June 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - According to the data released by RBI, banks' credit growth grew at_____?

A - 1.06%

B - 11.19%

C - 6.02%

D - 12%

Answer : C

Q 2 - With effect from June 1, Centre has made it mandatory to quote the Aadhaar number for opening bank accounts and for transactions exceeding _______?

A - Rs.50,000

B - Rs.50,00,000

C - Rs.10,000

D - Rs.1,00,000

Answer : A

Q 3 - The Asian Development Bank (ADB) and the ______signed a $100 million loan to finance Solar Rooftop projects?

A - SBI

B - Bank of America

C - Central bank of India

D - Punjab National Bank

Answer : D

Q 4 - Union Minister Piyush Goyal launched Weather Portal for Power Sector in association with POSOCO and IMD, which has been termed as ___?

A - Wheather-MERIT

B - S-MERIT

C - MERIT

D - none

Answer : C

Q 5 - Who of the following won Mens single category in French open title 2017?

A - Stan Wawrinka

B - Rafael Nadal

C - Michael Venus

D - Rohan Bopanna

Answer : B

Q 6 - ________Railway Station to become Indias First Private Railway Station?

A - Habibganj

B - Mumbai Central

C - Indore

D - New Delhi

Answer : A

Q 7 - Which of the following actresses was honored with Dadasaheb Phalke Award in the new category of Internationally Acclaimed Actress?

A - Aishwarya Rai

B - Konkana Sen Sharma

C - Deepika Padukone

D - Priyanka Chopra

Answer : D

Q 8 - Who of the following was honored with Kalinga Literary Award?

A - S Neelakantan

B - Aanand Neelakantan

C - Paramita Satpathy

D - Haraprasad Das

Answer : D

Q 9 - The Reserve Bank of India has appointed ________as Executive Director?

A - S Ganesh Kumar

B - Shri Chandan Sinha

C - S. Ganesh Kumar

D - Mr. Sanjiv Singh

Answer : A

Q 10 - ____________was elected as Nepals prime minister?

A - Srdjan Darmanovic

B - Pushpa Kamal Dahal

C - Sher Bahadur Deuba

D - None

Answer : C

Advertisements