Current Affairs June 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Reserve Bank of India, RBI, organized Financial Literacy Week based on theme ___________.

A - Customer banking code and conduct

B - Consumer Protection

C - Customer Protection

D - Customers interest

Answer : C

Q 2 - According to the 2018 Global Peace Index released by Australia-based Institute for Economics and Peace (IEP), India has been ranked at _____ position.

A - 136th

B - 16th

C - 160th

D - 133rd

Answer : A

Q 3 - Who among the following was honored with the Friendship Medal, highest state honour of the People's Republic of China?

A - Chinese President Xi Jinping

B - Russian President Vladimir Putin

C - Germanys President Frank-Walter Steinmeier

D - French President Emmanuel Macron

Answer : B

Q 4 - Who among the following was sworn in as the Governor of Odisha?

A - Vineet Saran

B - Kummanam Rajasekharan

C - Ganeshi Lal

D - Satya Pal Malik

Answer : C

Q 5 - ___________became 5th biggest consumer financial services company on Forbes list.

A - TCS

B - HDFC

C - Infosys

D - HPCL

Answer : B

Q 6 - Umakhanov Memorial Tournament was organized in _______.

A - Malaysia

B - Russia

C - Indonesia

D - India

Answer : B

Answer : D

Q 8 - Famous economist Omar al-Razzaz was elected as Prime minister of _________.

A - Italy

B - Jordan

C - Georgia

D - Denmark

Answer : B

Q 9 - Which of the following state government celebrated Sindhu Darshan Festival?

A - Jammu & Kashmir

B - Himachal Pradesh

C - Sikkim

D - Jharkhand

Answer : A

Answer : A

Advertisements