- Appointments
- Awards
- Banking and Finance
- Bills and Acts
- Books and Authors
- Business and Economy
- Committees
- Deaths
- Defence
- Environment
- Important Days
- International
- Miscellaneous
- National
- Resignations
- Reports
- Regional
- Sports
- Science and Technology
- June 2019 - Exams Resources
- Current Affairs - Quiz
- Current Affairs - Test
- Current Affairs - PDF
Current Affairs June 2019 - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - _____ development authority began the construction of roads using plastic waste recently.
Answer : A
Q 2 - What is Artemis?
A - Disease that effects knew due to vitamin deficiency
Answer : B
Q 3 - World Food India to be held in New Delhi in?
Answer : B
Q 4 - What is the full form of FSDC?
A - Financial and Social Development Council
B - Financial Stability and Development Committee
Answer : C
Q 5 - Name the organization, which has signed with Airports Authority of India (AAI) to jointly develop 10 year roadmap.
Answer : D
Q 6 - What is the GDP growth of India for the financial year 2019-20 as per the American multinational banking firm, Goldman Sachs.
Answer : C
Q 7 - What is the minimum tradeable amount in the foreign exchange trading platform for retail participants?
Answer : A
Q 8 - ______________ appointed as the Chief Justice of the Himachal Pradesh High Court.
Answer : C
Q 9 - __________ to be honoured with humanitarian award by UNICEF.
Answer : D
Q 10 - __________ Award was presented to 29 journalists from print and electronic media.