Current Affairs June 2020 - Online Quiz


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ____________ has been named as co-hosts of FIFA Womens World Cup 2023.

A - Australia and New Zealand

B - Australia and India

C - England and New Zealand

D - India and England

Answer : A

Q 2 - ________ launched Indias 1st Pay as you Fly insurance.

A - Max Insurance

B - Bajaj Finance

C - HDFC ERGO

D - LIC

Answer : C

Q 3 - The World Bank loaned _______rupees to the West Bengal Government.

A - 1,950 crore

B - 1,523 crore

C - 195 crore

D - 2,589 crore

Answer : A

Q 5 - ___________ state inaugurated a Plant Health Clinic.

A - Mizoram

B - Manipur

C - Assam

D - Rajasthan

Answer : B

Q 6 - Basu Chatterjee who passed away recently, was a famous _______.

A - Actor

B - Sports person

C - Chess player

D - Filmmaker

Answer : D

Q 7 - India has pledged _________ dollars to GAVI The Global Alliance for Vaccines and Immunizations.

A - 15 billion

B - 15 million

C - 5 million

D - 25 million

Answer : B

Q 8 - Rachel Priest has announced her retirement from international cricket, belongs to __________.

A - India

B - England

C - New Zealand

D - South Africa

Answer : C

Q 9 - _________ becomes first person to walk in space and reach ocean's deepest point.

A - Kathy Sullivan

B - Shobha Sarkar

C - K Naidu

D - Abhinav Ghosh

Answer : A

Q 10 - __________ was awarded the 2020 Peace Prize of the German Book Trade.

A - Amartya Sen

B - Gulabbai Sangamnerkar

C - Angad Singh Rana

D - Renjith Kumar

Answer : A

Advertisements