Current Affairs March 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Knight of the Legion of Honour honour given by French authorities, has been conferred to who among the following famous personalities?

A - Hinduja Brothers

B - Anil Ambani

C - Anand Mahindra

D - Chanda Kochar

Answer : C

Q 2 - Name the country whose Supreme Court announced to create its own international maritime judicial centre.

A - Borsava

B - China

C - Kosamba

D - Iraq

Answer : B

Q 3 - Which country became the second African nation to commit to end modern slavery?

A - Mauritania

B - Nigeria

C - South Africa

D - None

Answer : A

Q 4 - The 7th meeting of the Governing Board of the Indo-German Science and Technology Centre was held @____ ?

A - New Delhi

B - Mumbai

C - Gorakhpur

D - Allahabad

Answer : A

Q 5 - The country with which Nepal had signed 10 agreements to extend the strategic Tibet rail link to Nepal is_________.

A - India

B - China

C - Pakistan

D - Sri Lanka

Answer : B

Q 6 - Which country recently became a dialogue partner of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO)?

A - China

B - Pakistan

C - Nepal

D - Bangladesh

Answer : C

Q 7 - Who is the scientist who returned to Earth after a historic 340-day mission aboard the International Space Station?

A - Michael Kelly

B - Methaly Cornetto

C - Scott Kelly

D - None of Them

Answer : C

Q 8 - The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has been given approval for extension of time period of the Udaan Scheme for Jammu & Kashmir from 2015-16 till _________.

A - 2019-20

B - 2018-19

C - 2017-2018

D - 2020-2021

Answer : A

Q 9 - 1st All India Open Invitational Snooker Championship 2016 held in Aurangabad, Maharashtra, won by_________.

A - Kamal Chawla

B - Laxman Rawat

C - Pushpinder Singh

D - Rahul Sachdev

Answer : D

Q 10 - Indias first Solar Ferry is installed at________.

A - Delhi

B - Jhoghwada

C - Indore

D - Alappuza

Answer : D

Advertisements