Current Affairs March 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The RBI proposed to fix the upper limit for Pre-paid Payment Instruments at _____.

A - Rs 20 lakhs

B - Rs 1 crore

C - Rs 1 lakh

D - Rs 1.5 lakh

Answer : C

Q 2 - A 14-day joint defense exercise 'Al-Nagah-II' between the armies of India and which of the following countries began at Bakloh in Himachal Pradesh.

A - Thailand

B - Saudi Arabia

C - Russia

D - Oman

Answer : D

Q 3 - Who of the following famous personalities has been selected as brand ambassador of Blind Cricket World Cups first edition?

A - Amitabh Bacchhan

B - Shahid Afridi

C - Aishwarya Rai

D - Sachin Tendulkar

Answer : B

Q 4 - Which of the following state government launched a helpline number 181 for women in distress on the occasion of International Women s Day?

A - Goa

B - Kerela

C - Chandigarh

D - Odisha

Answer : D

Q 5 - Which of the following states high court accorded the status of "living human entities" to the Ganga and Yamuna, two of India's most sacred rivers?

A - Uttarakhand

B - Andhra Pradesh

C - Uttar Pradesh

D - Punjab

Answer : A

Q 6 - _______ won the 71st Santosh Trophy football tournament after defeating Railways by 2-1 goals in the final.

A - Rajasthan

B - Haryana

C - Punjab

D - Maharashtra

Answer : C

Q 7 - Who of the following bagged CK. Nayudu Lifetime achievement award, by BCCI?

A - Padmakar Shivalkar

B - Rajinder Goel

C - Both A and B

D - Jalal Saxena

Answer : C

Q 8 - Who of the following was honored with 2017 Harvard University Humanitarian of the Year award?

A - Aishwarya Rai

B - Rihanna

C - Sonu Nigam

D - Tom Hanks

Answer : B

Q 9 - _________was sworn in as the new Chief Minister of Punjab.

A - Amarinder Singh

B - Navjot Singh Sidhu

C - P Singh Badnore

D - Yogi Adityanath

Answer : A

Q 10 - ______________of Thailand has been crowned Miss International Queen 2016.

A - Andrea Collazo

B - Jiratchaya Sirimongkolnawin

C - Nathalie Oliveira

D - Both A and B

Answer : B

Advertisements