Current Affairs Mar 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The World Bank has projected India's GDP growth at _____ for the financial year 2018-19.

A - 7.4%

B - 8.0%

C - 7.3%

D - 6.6%

Answer : C

Q 2 - Neiphiu Rio selected as Chief Minister of ____________.

A - Assam

B - Nagaland

C - Mizoram

D - Manipur

Answer : B

Q 3 - The 27th edition of the Sultan Azlan Shah Cup was held at __________?

A - Dublin, Ireland

B - London, England

C - Rosario, Argentina

D - Ipoh, Malaysia

Answer : D

Q 4 - Who among the following was selected as Prime Minister of Ethopia?

A - San Fiasco

B - Abhay Mohammad

C - Hailemariam Desalegn

D - Abiye Ahmed

Answer : D

Q 5 - Who among the following was selected as new deputy prime minister of Australia?

A - Michael McCormack

B - McCormack

C - Barnaby Joyce

D - Michael Francis

Answer : A

Q 6 - UNICEF lauded India for ___% decline in child marriages.

A - 19

B - 21

C - 20

D - 18

Answer : C

Q 7 - Kedarnath Singh, who passed away recently was a famous ___________.

A - Sportsperson

B - Poet

C - Singer

D - Filmmaker

Answer : B

Q 8 - Who among the following was honored with the Abel Prize for 2018?

A - Balkrishna Doshi

B - Robert Langlands

C - Ronald Fernandes

D - Tom Hary Hanks

Answer : B

Q 9 - National Conference on Down Syndrome was organized by the National Trust under Ministry of Social Justice and Empowerment in __________.

A - Hyderabad

B - Indore

C - New Delhi

D - Bengaluru

Answer : C

Q 10 - Australia defeated ___________2-1 in the final to win the 27th Sultan Azlan Shah Cup.

A - England

B - Argentina

C - Pakistaan

D - India

Answer : A

Advertisements