Current Affairs March 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Venkaiah Naidu conferred Honorary Doctorate from the _________________.

A - Oxford University

B - University of Peace

C - Cambridge University

D - Kurukshetra University

Answer : B

Q 2 - Manmohan Singh presented the BusinessLine Changemaker Of The Year award to _________.

A - Nirav Modi

B - Mukesh Ambani

C - Arun Jaitley

D - Luiz Incio Lula da Silva

Answer : C

Answer : A

Q 4 - YONO Cash is the recent release of __________.

A - ICICI

B - SBI

C - PayTM

D - Amazon

Answer : B

Q 5 - The project Avaada for which Asian Development Bank gave its nod to invest $50 million is a _______ project.

A - Solar Power

B - Wind Energy

C - Geothermal

D - Tidal Power

Answer : A

Q 6 - The first BRICS Sherpa meeting under the Presidency Of Brazil was held in __________.

A - Curitiba

B - HongKong

C - Tasmania

D - New Delhi

Answer : A

Q 7 - Which of the following states top in Climate Vulnerability Index?

A - Kerala and TamilNadu

B - Assam and Meghalaya

C - Assam and Mizoram

D - Jammu and Punjab

Answer : C

Q 8 - Name the England Cricketer,who was officially awarded with the knighthood for his services to cricket recently?

A - Jos Buttler

B - Joe Root

C - James Anderson

D - Alastair Cook

Answer : D

Q 9 - Which international organisation has passed resolution to combat terrorist financing?

A - World Bank

B - UNSC

C - ADB

D - AIIB

Answer : B

Q 10 - Sirsi Supari, which recently got GI tag, is associated to which of the following states?

A - Himachal Pradesh

B - Karnataka

C - Jammu & Kashmir

D - Andhra Pradesh

Answer : B

Advertisements