Current Affairs March 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ______ has taken over as president of the UN Security Council for the month of March 2020.

A - Japan

B - U.S.A.

C - India

D - China

Answer : D

Q 2 - Chapchar Kut was celebrated in ________.

A - Assam

B - Manipur

C - Mizoram

D - Nagaland

Answer : C

Q 3 - _____ was voted to be named the Greatest Leader of All Time from around the world in a poll conducted by BBC World Histories Magazine.

A - Amlcar Cabral

B - Winston Churchill

C - Byju Raveendran

D - Maharaja Ranjit Singh

Answer : D

Q 4 - _________ was appointed as the new Prime Minister of Ukraine.

A - Dwayne Bravo

B - Kieron Pollard

C - Denis Shmygal

D - Oleksiy Honcharuk

Answer : C

Q 5 - World Zero Discrimination day is celebrated annually on _________.

A - March 14

B - March 1

C - March 17

D - March 12

Answer : B

Q 6 - Who among the following received National Award for Young Women showing excellence through application of technology for societal benefits?

A - Dr Shweta Rawat, DRDO

B - Dr. Shalini Gupta, IIT Delhi

C - Both a and b

D - None of these

Answer : C

Q 7 - India pledged ___________ toward a Covid-19 emergency fund for South Asian Association for Regional Cooperation nations.

A - $11 million

B - $10 million

C - $16 million

D - $33 million

Answer : B

Q 8 - The 7th World Cities Summit (WCS) will be held in _________.

A - Uruguay

B - Singapore

C - Mexico

D - Russia

Answer : B

Q 9 - Jairam Kulkarani who passed away recently, was a famous __________.

A - Actor

B - Politician

C - Lawyer

D - Cartoonist

Answer : A

Q 10 - World Water Day is observed globally on _____.

A - 22nd March

B - 5th March

C - 16th March

D - 2nd March

Answer : A

Advertisements