Current Affairs May 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Deepak Shodhan, who recently died was a famous_____?

A - Singer

B - Actor

C - Cricketer

D - Boxer

Answer : C

Q 2 - The Commonwealth Short Story Prize for 2016, for the Asia region has been conferred to which of the following authors___?

A - Parashar Kulkarni

B - Faraaz Mahomed

C - Lance Dowrich

D - Tina Makereti

Answer : A

Q 3 - Who was declared as the winner of Asian 6-Red snooker title?

A - Keen Hoh Moh

B - Aditya Mehta

C - Pankaj Advani

D - None

Answer : C

Q 4 - The Worlds first-ever international agreement to bind illegal fishing which is to be in force from 5th June, is launched by______?

A - Food and Agriculture Organization (FAO)

B - World Health Organization

C - World Fishery Group

D - World Health Group

Answer : A

Q 5 - As per the report, in terms of PM2.5 measurements, which city has been declared as the most polluted city?

A - Zabol

B - New Delhi

C - Allahabad

D - Beijing

Answer : A

Q 6 - Who won the Asian Kabaddi Championship 2016 (Circle Style) that was held at Wah Cantonment in Pakistan, defeating India?

A - Pakistan

B - Iran

C - Turkmenistan

D - Nepal

Answer : A

Q 7 - The Worlds largest Single Rooftop Solar Power Plant with capacity of 11.5 Megawatts (MW) was inaugurated at ___________?

A - Punjab

B - Shimla

C - Uttar Pradesh

D - Sikkim

Answer : A

Q 8 - Delhi's Sir Ganga Ram Hospital has signed a Memorandum of Understanding for opening an Ayurvedic Centre in ___________?

A - Sri Lanka

B - Phillipines

C - China

D - Japan

Answer : C

Q 9 - The Union Cabinet approved the National Capital Goods Policy 2016 for Capital Goods sector. The policy aims at which of the following factors _______________?

A - Increase production of capital goods to 7.5 lakh crore rupees in 2025

B - Increase production of capital goods to 9.5 lakh crore rupees in 2030

C - Raise direct and indirect employment to 30 million by 2025

D - Both a and c

Answer : D

Q 10 - Mr. A V S Ramesh Chandra was recently appointed as the Ambassador of India to _________?

A - Vietnam

B - Romania

C - Afganistaan

D - None

Answer : B

Advertisements