Current Affairs May 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Cabinet Committee approved for re-structuring the schemes of the Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) under new Central Sector Scheme ______.

A - SAMPOORNA

B - SUVIDHA

C - SANJHIDA

D - SAMPADA

Answer : D

Q 2 - The Union Cabinet has given ex-post facto approval to the Memorandum of Understanding (MoU) between India and _______on Cooperation in Combating International Terrorism.

A - Australia

B - Japan

C - China

D - Auckland

Answer : A

Q 3 - Railway minister Suresh Prabhu inaugurated the free wi-fi facility at 28 stations of ______.

A - Konkan Railway

B - Kudal railway station

C - Both

D - None

Answer : C

Q 4 - _______ was awarded Honory Life Membership By Marylebone Cricket Club.

A - Ms. Gouri Bhaduri

B - Carles Puyol

C - VVS Laxman

D - Sachin Tendulkar

Answer : C

Q 5 - Alexander Zverev won Italian Open title, defeating______.

A - Elina Svitolina

B - Novak Djokovic

C - Both

D - None

Answer : B

Q 6 - The 3rd Defence ITTA (Indian Technical Textile Association) Joint Seminar cum Exhibition was held in________.

A - New Delhi

B - Mumbai

C - Chennai

D - Hyderabad

Answer : A

Q 7 - National Book Trust has planned to conduct book fairs at the panchayat level, named as ________.

A - Panchayat Pustak Mela

B - Panchayat Sangh

C - Sanghralay 2017

D - Pustak Panchayat Mela

Answer : A

Q 8 - Cartoonist ________was honored with WWF International Presidents Award 2017.

A - Mohit Chaturvedi

B - Rohan Chakravarty

C - Sunanaya Chale

D - None

Answer : B

Q 9 - Indian Scientist _________won Dan David Prize.

A - Sanjay Gubbi

B - Purnima Barman

C - Brijesh Thapa

D - Shrinivas Kulkarni

Answer : D

Q 10 - Prime Minister Narendra Modi inaugurated Indias longest bridge - the Dhola-Sadia Bridge in _____.

A - Assam

B - Bihu

C - Manipur

D - Mangalore

Answer : A

Advertisements