Current Affairs May 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - According to a report prepared by Stockholm International Peace Research Institute, India was placed at ____ spot among the worlds five biggest military spenders in 2017.

A - Fourth

B - Fifth

C - First

D - Third

Answer : B

Answer : C

Q 3 - Who among the following topped the ISSF world 10m air pistol rankings?

A - Tomoyuki Matsuda

B - Artem Chernousov

C - Shahzar Rizvi

D - Jitu Rai

Answer : C

Q 4 - Who among the following won Womens World Badminton Championship?

A - Japan

B - Thailand

C - China

D - Bangkok

Answer : A

Q 5 - AB de Villiers who announced his retirement from all forms of cricket is a famous player of country ________.

A - South Africa

B - Australia

C - England

D - Kenya

Answer : A

Q 6 - SCO Cultural Ministers meeting was held in _______.

A - Sanya city, China

B - Dhaka, Bangladesh

C - Delhi, India

D - Beijing, China

Answer : A

Q 7 - The main event of 4th International Yoga Day celebrations (IDY-2018) was held at_________.

A - Pokhra, Nepal

B - Paris, France

C - Dehradun, Uttarakhand

D - Thimphu, Bhutan

Answer : C

Q 8 - IIM-Ahmedabad launched ____Bharat inclusive initiative.

A - $25 million

B - $25 billion

C - $2 million

D - $20 million

Answer : A

Q 9 - Google appointed _________as head of India Cloud Business.

A - Adena Lilly

B - Anil Kumar Jha

C - Stacey Cunningham

D - Nitin Bawankule

Answer : D

Q 10 - ___________Who among the following ministers has been allotted portfolio of Minister of Finance and Minister of Corporate Affairs in a cabinet reshuffle made recently?

A - Alphons Kannanthanam

B - Smriti Irani

C - SS Ahluwalia

D - Piyush Goyal

Answer : B

Advertisements