Current Affairs May 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Supreme Court has refused to regularise the pay of contractual teachers belonging to which state?

A - Uttar Pradesh

B - Jharkhand

C - Odisha

D - Bihar

Answer : D

Q 2 - Which institution directed 18 states, 2 UTs to submit action plan on utilisation of treated wastewater?

A - Supreme Court

B - NGT

C - Ministry of Environment

D - Namami Gange

Answer : B

Q 3 - The joint exercise IMCOR is being held between India and which country?

A - Maldives

B - Mauritius

C - Malaysia

D - Myanmar

Answer : D

Q 4 - Which nation has blocked social media platforms after attack on mosques?

A - Pakistan

B - Afghanistan

C - Sri Lanka

D - Bangladesh

Answer : C

Q 5 - World Press Freedom Day is celebrated on____________.

A - 2nd May

B - 3rd May

C - 4th May

D - 5th May

Answer : B

Q 6 - Swatantryaveer Vinayak Damodar Savarkars birth anniversary is being celebrated on __________.

A - 24th May

B - 26th May

C - 28th May

D - 30th May

Answer : B

Q 7 - What is the voter turnout of recently held General elections in India?

A - 67.10%

B - 66.44%

C - 68.12%

D - 66.87%

Answer : A

Q 8 - _________ was awarded the US Presidential Medal of Freedom.

A - Nirav Modi

B - Mukesh Ambani

C - Tiger Woods

D - Luiz Incio Lula da Silva

Answer : C

Q 9 - Pakistan named its retaliatory action against India on February 27 as ________.

A - Operation Blue

B - Operation Swift Retort

C - Rah-e-shahadat

D - None of the above

Answer : B

Q 10 - Flight Lieutenant __________ become the countrys first woman fighter to undertake to missions by day.

A - Bhawana Kanth

B - Sadhana Shekhar

C - Amarjeet Kaur

D - None of the above

Answer : A

Advertisements