Current Affairs May 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - World Thalassemia Day is celebrated annually on _______.

A - May 1

B - May 2

C - May 14

D - May 8

Answer : D

Q 2 - Which of the following countries have opened their borders to one another, creating a coronavirus "travel bubble"?

A - Estonia, China and Lithuania

B - Estonia, Latvia and India

C - Estonia, Latvia and Lithuania

D - Estonia, Yemen and Lithuania

Answer : C

Q 3 - NABARD released __________ crores of funds for Kharif and pre-monsoon operations.

A - Rs 20,500

B - Rs. 45,000

C - Rs. 90,000

D - Rs 89,500

Answer : A

Q 4 - SUKOON COVID-19 Beat the Stress, an initiative to spread awareness about psychological impact of lockdown, was launched by __________.

A - Jammu & Kashmir

B - Telangana

C - Tamil Nadu

D - Assam

Answer : A

Q 5 - Rajiv Gandhi Kisaan Nyay Yojana was launched in ________.

A - Chhattisgarh

B - Odisha

C - Punjab

D - Uttarakhand

Answer : A

Q 6 - __________ has set up an 8-member consultation committee to revive the state economy.

A - Assam

B - West Bengal

C - Manipur

D - Mizoram

Answer : A

Q 7 - _________government launched Nigah to aware family members of migrant returnees.

A - Jammu

B - Laddak

C - Uttarakhand

D - Himachal Pradesh

Answer : D

Q 8 - Russian President Vladimir Putin honored __________ with a commemorative World War II medal.

A - Eckhart Tolle

B - Kim-Jong Un

C - Dalai Lama

D - Pope Francis

Answer : B

Q 9 - The book titled as Vijyant at Kargil: The Life of a Kargil Hero is penned by ________.

A - Colonel VN Thapar

B - Neha Dwivedi

C - Both a and b

D - Vikran Seth

Answer : C

Q 10 - The Government of India has contributed _______ to the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees.

A - US$ 22 million

B - US$ 2 billion

C - US$ 12 million

D - US$ 2 million

Answer : D

Advertisements