Current Affairs November 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Under Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY) a total of ____ affordable houses for Economically Weaker Sections (EWS) in urban areas have been approved.

A - 12,27,088

B - 12,27,360

C - 12,00,000

D - 14,27,088

Answer : A

Q 2 - Net Tax collections on account of Customs during April-October 2016 stood at Rs. ______.

A - 1.27 lakh crore

B - 400 lakh crore

C - 250 lakh crore

D - 2000 lakh crore

Answer : A

Q 3 - Miroslav Klose, who announced his retirement recently, was a famous ____.

A - Golfkeeper

B - Footballer

C - Crickter

D - Snooker

Answer : B

Q 4 - Which of the following states signed MoU with Canada for improvement of states urban infrastructure?

A - Rajasthan

B - Arunchal Pradesh

C - Gujarat

D - Maharashtra

Answer : D

Q 5 - The Reserve Bank issued new series of notes for ___ rupees and ___ rupees denomination with improved features.

A - 1000, 2000

B - 1000, 500

C - 500, 2000

D - 50, 5000

Answer : C

Q 6 - Which of the following University conferred an Honorary Doctorate on the President of India, Shri Pranab Mukherjee?

A - Bangladesh

B - Australia

C - Kathmandu

D - Coimbotore

Answer : C

Q 7 - An Online Portal for facilitating trade between India and ______was launched.

A - Iran

B - Iraq

C - Israel

D - Asia pacific region

Answer : A

Q 8 - Which of the following countries signed MoU to set up techno-park?

A - Sri Lanka & France

B - Palestine & Kenya

C - India & Kenya

D - India & Palestine

Answer : D

Q 9 - In order to provide facility of solar powered irrigation pumps to farmers of state_________, Prime minster Modi launched Saur Sujala Scheme for farmers.

A - Andhra Pradesh

B - Gujarat

C - Chhattisgarh

D - Telangana

Answer : C

Q 10 - 1st Indian National Open Accuracy Paragliding was held in _______.

A - Tamil Nadu

B - Arunachal Pradesh

C - Himachal Pradesh

D - West Bengal

Answer : C

Advertisements