Current Affairs Nov 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Reserve Bank of India has slapped a monetary penalty of 2 crore on ______ Bank for contravention of regulatory restrictions pertaining to loans and advances.

A - IDBI BANK

B - HDFC Bank

C - IDFC

D - None

Answer : C

Q 2 - The ___________state Government has implemented the Senior Citizen Health Insurance Scheme.

A - Himachal Pradesh

B - Nagaland

C - Karnataka

D - Kerala

Answer : A

Q 3 - Chhattisgarh government has reduced the rate of interest on loan given to women and their self-help groups- under Saksham Yojna from 6.5% to_____.

A - 5%

B - 4.5%

C - 2%

D - 6%

Answer : A

Q 4 - The second Ayurveda Day was celebrated on 17 October at __________.

A - Panaji, Goa

B - Mumbai

C - Chandigarh

D - New Delhi

Answer : D

Q 5 - The 2017 Man Booker Prize honored to __________.

A - JK Rowling

B - Rudyard Kipling

C - George Saunders

D - Oscar Wild

Answer : C

Q 6 - World Safe Cities Index 2017 was topped by __________.

A - Osaka

B - Madrid

C - Tokyo

D - Sydney

Answer : C

Q 7 - Roy Dotrice who passed away recently was a famous _________.

A - Actor

B - Football Player

C - Singer

D - Musician

Answer : A

Q 8 - Indias Pooja Kadian created history by winning first-ever gold medal at the Wushu World Championship held in _________.

A - Delhi, India

B - Paris, France

C - Kazan, Russia

D - None

Answer : C

Q 9 - Who among the following were declared as joint winners in the Southern Regional Cricket tournament for visually impaired?

A - Andhra Pradesh and Kerala

B - Andhra Pradesh and Karnataka

C - Arunachal Pradesh and Karnataka

D - Chhattisgarh and Jharkhand

Answer : B

Q 10 - ______________ became the youngest Indian actor to have his statue at Madame Tussauds.

A - Arjun Kapoor

B - Siddharth Malhotra

C - Varun Dhawan

D - Sushant Singh Rajput

Answer : C

Advertisements