Current Affairs November 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Africa Industrialization Day observed on ____________________.

A - November 20

B - November 30

C - November 11

D - November 18

Answer : A

Q 2 - Who among the following won the IBSF Billiards crown?

A - Deepika Kumari

B - Pankaj Advani

C - Angad Vir Singh

D - Sunaina Sharma

Answer : B

Q 3 - The GROWTH-India telescope is located at ________________.

A - Ladakh, J & K

B - Dharamshala, Himachal Pradesh

C - Gangtok, Sikkim

D - Loktak, Manipur

Answer : A

Q 4 - Who among the following has been appointed as Executive Director of UNEP?

A - Joyce Msuya

B - Erik Solheim

C - Sanatan Jena

D - Irina Bokova

Answer : A

Q 5 - Who among the following is appointed as Youth Ambassador of UNICEF?

A - Hima Das

B - Shankutala Raj

C - Bhanu Jai Singh

D - Shahid Abbas

Answer : A

Q 6 - Who among the following is selected for Global Education Leaders Award 2018?

A - Dr. Saroj Suman Rajpoot

B - Dr. Saroj Suman Gulati

C - Dr. Amjad Ali

D - Dr. Anita Desai

Answer : B

Q 7 - Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit 2018 was held in _________.

A - Papua New Guinea

B - Cyprus

C - Israel

D - East Timor

Answer : A

Q 8 - Recently, in the 24th edition of Kolkata International Film Festival held in Kolkata, which country was in focus?

A - Australia

B - Italy

C - France

D - South Korea

Answer : A

Q 9 - Nongkrem dance festival celebrated in the state of _______.

A - Meghalaya

B - Sikkim

C - Manipur

D - Nagaland

Answer : A

Q 10 - Which among the following states has launched single emergency number 112 and became the first state of such type?

A - Himachal Pradesh

B - Maharashtra

C - Kerala

D - Karnataka

Answer : A

Advertisements