Current Affairs November 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - _________ released booklet titled as From uttapam to sprouted dal parantha, on how to tackle problems of underweight, obesity and anaemia among children.

A - WHO

B - UNICEF

C - UNO

D - FAO

Answer : B

Q 2 - ______________ sports department has decided to extend insurance cover to all players representing the state at the national level.

A - Uttar Pradesh

B - Madhya Pradesh

C - Uttarakhand

D - Odisha

Answer : B

Q 3 - ____________ became the first South Asian nation to bring match-fixing cases to the category of crime.

A - India

B - Bangladesh

C - Sri Lanka

D - England

Answer : C

Q 4 - The Asian Development Bank will provide ___________ to strengthen power connectivity of the Chennai-Kanyakumari Industrial Corridor (CKIC) in Tamil Nadu.

A - $451 million

B - $450 million

C - $451 billion

D - $45 million

Answer : A

Q 5 - First International Conference on Landslides Risk Reduction and Resilience-2019 was held in ______.

A - India

B - USA

C - Bhutan

D - Switzerland

Answer : A

Q 6 - The Sanskrit Bharati Vishwa Sammelan was held in _______.

A - Pokhra

B - Paris

C - New Delhi

D - Mumbai

Answer : C

Q 7 - ____________ topped the International Institute of Management Developments (IMD) World Talent Ranking (WTR) report 2019.

A - Bhutan

B - France

C - Brazil

D - Switzerland

Answer : D

Q 8 - ____________ clinched sixth Davis Cup title.

A - Denis Shapovalov

B - Rafael Nadal

C - Novak Djokovic

D - Roger Federer

Answer : B

Q 9 - ____________has been awarded the Golden Leaf Award in the Most Impressive Public Service Initiative category for the year 2019, at Tab Expo 2019 event.

A - Tobacco Board of India

B - Green Tech nurseries

C - Tobacco Board of China

D - Both a and b

Answer : A

Q 10 - ______will host the 25th United Nations Climate Change summit (COP25) from December 2 to 13.

A - Madrid

B - Goa

C - Paris

D - Bangkok

Answer : A

Advertisements