Current Affairs October 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following movies won the first prize at the Swachh Bharat Short Film Festival?

A - Nahna Doot

B - Murga

C - Chembuku Moodini

D - Sarkarmi Rati Wado

Answer : B

Q 2 - The Government has registered 250 mandis of ten states with the e-trading platform under the E-NAM. What does E-NAM stand for?

A - electronic-National Agriculture Market

B - electronic-National Aeronautics Missionary

C - electronic-North-indian Agricultural Market

D - electronic-Nation Agri Market

Answer : A

Q 3 - The UN General Assembly has designated ____________ as the World Tsunami Awareness Day.

A - 1 November

B - 5 November

C - 5 October

D - 15th October

Answer : B

Q 4 - Wholesale inflation eased to _________________ in September 2016.

A - 2 percent

B - 4 percent

C - 3.5 percent

D - 3.57 percent

Answer : D

Q 5 - The Reserve Bank of India (RBI) in its fourth bi-monthly monetary policy review for year 2016-17 has announced repo rate of ___________.

A - 6.25%

B - 7%

C - 6.50%

D - 5.5%

Answer : A

Q 6 - Who has been chosen for the Mathrubhumi Literary Award 2016?

A - C Radhanirami

B - RK Narayan

C - C Radhakrishnan

D - None

Answer : C

Answer : A

Q 8 - "Global Tuberculosis Report" 2016 estimates state that incidence of TB in India is at 217 per 100000 population in 2015. Which of the following organizations has released the said report?

A - WHO

B - IMF

C - International Food Policy Research Institute

D - None

Answer : A

Q 9 - On _____________ every year Rashtriya Ekta Diwas is celebrated.

A - 30th October

B - 7th November

C - 31st October

D - 22nd October

Answer : C

Q 10 - The Asian Ministerial Conference for Disaster Risk Reduction (AMCDRR) 2016 from November 3-5, 2016 was held at _____________.

A - New Delhi

B - Bhopal

C - Shimla

D - Allahabad

Answer : A

Advertisements