Current Affairs Oct 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Government approved reservations for differently abled persons in government jobs and educational institutions.

A - Bihar

B - Gujarat

C - Chhattisgarh

D - Uttar Pradesh

Answer : A

Q 2 - _________ State government launched Chief Minister's Skill Promotion and Skills Scheme to create job opportunities and training of youth.

A - Goa

B - Uttar Pradesh

C - Madhya Pradesh

D - Andhra Pradesh

Answer : C

Q 3 - The ______ Election department has entered the Limca Book of Records for the formation of a human logo by newly enrolled young voters.

A - Manipur

B - Meghalaya

C - Punjab

D - Assam

Answer : B

Q 4 - World Bank reported that _________ country would retain its position in top Global Remittances Chart 2017.

A - Mexico

B - India

C - China

D - Philippines

Answer : B

Q 5 - The President of India, Shri Ram Nath Kovind, launched the Technocity project in _______________.

A - Thiruvananthapuram

B - Chennai

C - Delhi

D - Hyderabad

Answer : A

Q 6 - According to the 'Global Passport Power Rank 2017', by global financial advisory firm Arton Capital ___________ has the world's "most powerful" passport.

A - Sweden

B - Singapore

C - South Korea

D - Germany

Answer : B

Q 7 - Arjen Robben, who announced his retirement recently from football, belongs to _________.

A - Russia

B - England

C - Netherlands

D - Brazil

Answer : C

Q 8 - Who became the first Indian to be honoured with the Reach All Women in WAR (RAW in WAR) Anna Politkovskaya Award?

A - M K Sanu

B - Gauri Lankesh

C - Gulalai Ismail

D - Lata Mangeshkar

Answer : B

Q 9 - Who among the following were declared as joint winners in the Southern Regional Cricket tournament for visually impaired?

A - Andhra Pradesh and Kerala

B - Andhra Pradesh and Karnataka

C - Arunachal Pradesh and Karnataka

D - Chhattisgarh and Jharkhand

Answer : B

Q 10 - ____________became first female President of UK's Supreme Court.

A - Ian Hale

B - Britney Paul

C - Ian Burnett

D - Brenda Hale

Answer : D

Advertisements