Current Affairs Oct 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - As per the World Banks Human Capital Index (HCI) report, India stands at ___________ position out of 157 countries.

A - 142

B - 123

C - 115

D - 109

Answer : C

Q 2 - Wheelchair Shuttler ___________has won two gold medals and a bronze medal at the Denmark Open held in Odense, Denmark recently.

A - Niranjan Kumbale

B - Shankar Jaisingh

C - Tushar Negi

D - Sanjeev Kumar

Answer : D

Q 3 - Who among the following has written the book Brief Answers to the Big Questions?

A - Ronald Dahl

B - JK Rowling

C - George Orwell

D - Stephen Hawking

Answer : D

Q 4 - M. Nageshwar Rao wasn appointed as the Interim Director of _______.

A - CBI

B - CID

C - RAW

D - Vigilance

Answer : A

Q 5 - _______________ was conferred with the first World Agriculture Prize instituted by the Indian Council of Food and Agriculture (ICFA) in New Delhi.

A - Vandana Shiva

B - Norman Borlaug

C - M.S. Swaminathan

D - Medha Patkar

Answer : C

Q 6 - The UN refugee agency UNHCR honoured Dr. Evan Atar Adaha (with the 2018 Nansen Refugee Award); he is a surgeon from __________.

A - Algeria

B - Egypt

C - Sudan

D - South Sudan

Answer : D

Q 7 - HMD Global, which designs and sells phones under the Nokia brand, has appointed actress ___________ as the face of Nokia phones in India.

A - Deepika Padukone

B - Alia Bhatt

C - Disha Patani

D - Shraddha Kapoor

Answer : B

Q 8 - __________ has been named as the Chief Economist of the International Monetary Fund (IMF), becoming the second Indian to be appointed to the position.

A - Gita Gopinath

B - Saurabh Gopinath

C - Suchitra Roy

D - Shivangi Singh

Answer : A

Q 9 - __________approved the proposal of Kerala government for the formation of Kerala Bank.

A - CBI

B - RBI

C - Indian Government

D - Supreme Court

Answer : B

Q 10 - India, Japan and ______________ announced participation in the bilateral Cope India air exercise to a trilateral format on December 2018 in Kalaikunda, West Bengal.

A - The United States

B - France

C - China

D - UK

Answer : A

Advertisements