Current Affairs Sep 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The bank that recently introduced the Software Robotics for power banking operations is ________________.

A - ICICI BANK

B - HDFC BANK

C - RBL BANK LTD

D - SBI

Answer : A

Q 2 - The two-day long "BRICS Convention on Tourism" was held at ________________.

A - Agra, Uttar Pradesh

B - Siddharth Nagar, Uttar Pradesh

C - Satna, Madhya Pradesh

D - Khajuraho, Madhya Pradesh

Answer : D

Q 3 - The Ministry of Urban Development (MoUD) signed a Memorandum of understanding (MoU) with Amar Chitra Katha to publish and distribute a special edition of the comic book, focusing on ____________________.

A - PM Ujala Yojna

B - Swachh Bharat Mission

C - PM Kaushal Vikas Yojna

D - None of these

Answer : B

Q 4 - Centre has sanctioned 340 crore rupees for two road projects for _____?

A - Ludhiana

B - Nagaland

C - Mizoram

D - Sikkim

Answer : B

Q 5 - ___________________ was conferred with Simon Wiesenthal Centres highest honour The Simon Wiesenthal Humanitarian Laureate award by a prominent Jewish human rights organisation?

A - Sri Sri Ravi Shankar

B - Aung Sang Syu Kui

C - Satya Sai baba

D - Pandit Ravi Shankar

Answer : A

Q 6 - The 4th meeting of the India-Russia Working Group on Priority Investment Projects was held in __________.

A - Mumbai

B - Chennai

C - Bhopal

D - New Delhi

Answer : D

Q 7 - Who won the 2016 Marconi Society Paul Baran Young Scholar Award?

A - Dinesh Bharadia

B - Vipin Deshmukh

C - Lalita Bahale

D - Both a and b

Answer : A

Q 8 - The Naropa festival, which is held every 12 years, began at __________.

A - Leh

B - Ladakh

C - Goa

D - Gangtok

Answer : B

Q 9 - Union Health Ministry has decided to launch the Mission Parivar Vikas in what number of High Focus districts in seven states?

A - 96

B - 112

C - 133

D - 145

Answer : D

Q 10 - Name the country that topped the Global Competitiveness Index, GCI 2016-17 released in September 2016.

A - Switzerland

B - Singapore

C - United States of America

D - Sweden

Answer : A

Advertisements